2020. 11. 12.

Ismét kampányt indítottak a párkapcsolati erőszak ellen

Az Ökumenikus Segélyszervezet fontos célkitűzése a kapcsolati erőszak elleni küzdelem. Rendszeresen, kampányok és prevenciós programok során hívják fel a figyelmet arra, hogy mik a kapcsolati erőszak jelei, illetve milyen megoldási lehetőségek vannak. Legújabb kampányukban hírességek segítségével mutatják be, hogy a szeretet nem árt a másiknak.

Sajnos a legtöbben nem veszik észre a kapcsolati erőszak jeleit. Nem tudják, hogy amit tapasztalnak, az nem természetes, nem része egy egészséges kapcsolatnak. Éppen ezért nagyon fontos mindenkinek tudatosítania azt, amire az Ökumenikus Segélyszervezet kampánya is felhívja a figyelmet: a szeretet nem árt.  

Legújabb videójukban hírességek segítségét kérték ahhoz, hogy felhívják a figyelmet a kapcsolati erőszak jeleire. A videó megosztásával mindannyian felvehetjük a harcot az erőszak ellen, hiszen az első lépés a probléma felismerése. Ha valaki azt tapasztalja, hogy egy bántalmazó kapcsolatban él, akkor a Szeretetszolgálat honlapján keresztül névtelenül is tud segítségért fordulni. Ezt itt meg lehet tenni. Ha a környezetében azt tapasztalja, hogy ismerősét bántalmazzák, akkor ezen a honlapon keresztül szintén választ tud kapni a kérdésére. Fontos, hogy mindig kérje ki szakértő véleményét az ügyben, ne akarja egyedül megoldani ezeket a helyzeteket!

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a
116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!

Borítókép: Nattawat Chearananta | Dreamstime.com
Videók

Még nem érkezett hozzászólás