2020. 11. 04.

A koronavírus áldozata lett Balázs Gergely piarista szerzetes és tanár

Szerdán a kiskunhalasi járványkórházban elhunyt Balázs Gergely piarista atya, a kecskeméti Piarista Rendház tagja. A 73. születésnapját júniusban ünneplő paptanár koronavírusban hunyt el.

Balázs Gergely 1947 június 6-án született Kecskeméten, 18 évesen döntött úgy hogy piarista szerzetes szeretne lenni. 1973-ban szentelték pappá, majd magyar-orosz szakos tanár lett – ez a hivatása végigkísérte szinte egész életét. 1976-tól 25 éven keresztül tanított a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, generációkat felnevelve. A hiros.hu oldala így fogalmaz:

“Nevelve oktatott és nem oktatva nevelt. Példát adott tanítványainak mély hitéről, a Szűzanya iránti szeretetéről. Egyik tanítványa úgy jellemezte: jóságos, szeretni való, keresztény hite olyan, mint a kőszikla.”

2002-től kisegítő lelkészként majd káplánként szolgált a Szentháromság Plébánián, 2005 és 2012 között a Mária-kápolna felelőse volt. Nyugdíjba vonulása alkalmából alig több mint egy hónapja búcsúztatták, ahol a polgármester nevében is köszöntötték. Lévai Jánosné önkormányzati képviselő akkor így méltatta Gergely atyát:

hirdetés

“A jelenlévő kedves hívek a Te tisztelőid, akik azért jöttek el a mai szentmisére, hogy Veled együtt közösen adjanak hálát a jó Istennek az elmúlt évtizedekért, általad megtartott szentségimádásokért, a keresztutakért, a több ezer szentgyónásért, szentmiséért, a vigaszért, csodálatos gondolataidért.”

Balázs Gergely atyát néhány napja szállították a kiskunhalasi járványkórházba, azonban életét sajnos már nem tudták megmenteni.

Nyugodjon békében!

Forras: hiros.hu, bama.hu

Fotó: Facebook

 

Borítókép - Fotó: Facebook
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás