2020. 11. 03.

Miért akarsz tökéletes párt?

Hogy tanulhatnál valaha feltétel nélküli szeretetet, ha olyasvalakivel házasodnál össze, aki megfelel az összes feltételednek? Hogy tanulhatnál valaha irgalmat, türelmet, hosszútűrést, könyörületet, ha olyasvalakivel élsz házasságban, aki soha nem okoz csalódást? Paul Washer amerikai protestáns lelkész gondolatait az Egy testté blog oldal tette közzé magyarul, ezt szemlézzük.

Isten egy olyan emberrel hoz téged kapcsolatba, aki nem csak, hogy nem kompatibilis veled, hanem gyenge, mérhetetlenül gyenge azokon a területeken, ahol te leginkább szeretnéd, hogy erős legyen. 
Miért teszi ezt? Elmondom miért. 

Mi a célja mindannak, amit Isten az Ő gyermekeiért tesz?

Az, hogy Jézus Krisztus képére formálja őket. (Róm 8, 28-29.)
Amikor Jézus Krisztusra gondolsz, melyek azok a tulajdonságai, amelyek automatikusan eszedbe jutnak? 
Nekem három: 

1. Feltétel nélküli szeretet
2. Irgalom
3. Kegyelem

Hadd kérdezzek valamit! Hogy tanulhatnál valaha feltétel nélküli szeretetet, ha olyasvalakivel házasodnál össze, aki megfelel az összes feltételednek? Hogy tanulhatnál valaha irgalmat, türelmet, hosszútűrést, könyörületet, ha olyasvalakivel élsz házasságban, aki soha nem okoz csalódást? Aki soha nem okoz kellemetlenséget? Aki soha nem vétkezik ellened? Hogy tanulhatnál olyan kegyelmet, hogy olyasvalakit szeress, aki nem érdemli meg, ha olyasvalakivel élsz házasságban, aki mindig csak jót érdemel?

Érted? A házasság fő célja az, hogy a házasságon keresztül egyre inkább Jézus Krisztushoz hasonlóvá légy. Hitem szerint a házasság a megszentelődés legnagyszerűbb eszköze.

Összeházasodtál valakivel, aki nem felel meg minden feltételnek – hogy megtanulhass feltétel nélküli szeretni. 

Összeházasodtál valakivel, aki irgalomra szorul – hogy megtanulhass irgalmat adni. Összeházasodtál valakivel, aki nem mindig reagál megfelelően, hogy megtanuld bőkezűen kiárasztani önmagadat valakire, aki nem érdemli meg. És így válsz egyre inkább hasonlóvá ahhoz az Istenhez, akit dicsőítesz.

Forrás: Egy testté blog – Instagram

Borítókép - Fotó: Alexandra Peshekhonova | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz filipánics tibor 2020. 11. 03. 18:45

    „Isten egy olyan emberrel hoz téged kapcsolatba” Álljunk csak meg? Isten hoz engem kapcsolatba? Rendben, elfogadom, de ha rossz vége lesz, akkor kire haragudjak? Magamra, mert én csináltam rosszul valamit vagy Istenre, mert nem látta előre a szenvedésem.(én nyilván nem fogok Istenre haragudni)
    „Hogy tanulhatnál valaha feltétel nélküli szeretetet, ha olyasvalakivel házasodnál össze, aki megfelel az összes feltételednek?” Ez nagyon logikusnak tűnik. De nézzük csak, hogyan tanulhatnád meg azt, hogy ne ítélkezz, ha nincsenek olyan merényletek amikben elmetszik az imádkozó nyakát. Bocsáss meg, direkt írtam így, hogy érezd azt a logikát, amit az előbb felvázoltál. Szerintem ugyan is a kettő, direkt, nem függ össze. Úgy igaz, hogy akkor tanulod meg a feltétel nélküli szeretetet, mikor olyannal vagy aki nem felel meg mindennek neked. Tehát nem a cél miatt kell megtanulnod dolgokat, hanem a dolgok miatt tanulsz meg valamit.
    Vagy hogyan tanulnál megbocsátást, szeretetet, türelmet tanúsítani az olyan ember felé ha nem lett volna Bécsben újabb merénylet. Tehát ez a logika rossz, legalább is nekem annak tűnik.
    „És így válsz egyre inkább hasonlóvá ahhoz az Istenhez, akit dicsőítesz.” Ez képtelenség. Isten egyedi és utánozhatatlan és bár itt nem az „ugyan az” szó szerepel,hanem a „hasonló” de akkor is elképesztően messze vagyunk Istentől. Néha az az érzésem, hogy egy tudatlan dzsungel lakó,közelebb van Istenhez,mint akik azt hiszik,közel vannak.