2020. 10. 24.

A kormány leszavazta, de a labdarúgó folytatja az ételosztást

A brit kormány elutasította Marcus Rashford kezdeményezését, amely szerint az őszi és téli iskolai szünetben is folytatódjon a rászoruló gyerekek ingyen étkeztetése. A Manchester United labdarúgója és anyukája viszont továbbra is kitart a jótékonykodás mellett, amelyhez rengetegen csatlakoztak.

Marcus Rashford sztárfutballistaként sem felejtette el, hogy honnan jött, és igazi példaképként fontosnak tartja, hogy segítsen a rászoruló gyerekeken. Bár a brit kormány leszavazta azt az indítványt, amely az őszi és téli iskolai szünetben is biztosította volna számukra az ingyen étkeztetést, a 22 éves játékos átalakította saját Twitter-oldalát és ott szervezett gyűjtést, amelyen keresztül éttermek, kávézók vagy akár közösségek is segíthetnek a gyerekeknek. A kezdeményeséhez már rengetegen csatlakoztak.

„Az embereknek megvan a véleményük. Függetlenül attól, hogy teljesen megértik-e, hogy a családok min mennek keresztül. Tudom, hogy sokan beszélnek érzéketlenül erről a kérdésről, úgy, hogy nem tudják milyen átélni ezt. Ami engem illet, folytatjuk ezt a munkát addig, ameddig az embereknek szükségük van rá. Ez ami fontos számomra és nem foglalkozom a kritikusokkal” – mondta a labdarúgó a The Guardian riportjában.

A Manchester United ősi riválisának, a Liverpoolnak a menedzsere, Jürgen Klopp is dicsérte Rashford példamutató magatartását.

hirdetés

„Nem vagyok benne biztos, hogy találnék jobb szavakat, mint amelyeket nálam sokkal okosabb emberek már mondtak. Amit Marcus elkezdett, az valami hihetetlen és nagyon szép cselekedet. A klubok versengése ellenére mi labdarúgókként és emberekként egységesek vagyunk.

Jó látni, hogy – bár vannak olyan emberek, akik vezető szerepben vannak, de nem mutatnak ehhez hasonló magatartást –, van egy nehéz körülmények között felnőtt tehetséges fiú, aki nem felejtette el, hogy honnan jött”

– mondta a Liverpool trénere.

Klopp hozzátette, hogy kár, hogy ezt Rashfordnak meg kell tennie, de csodálatos is a hozzáállása. „Remélem, hogy az anyukája nagyon büszke rá. Én nem ismerem őt, de büszke vagyok rá. Pedig ő a United-ban játszik, ami bonyolulttá teszi ezt a helyzetet. Ez is azt mutatja, hogy milyen komoly az ügy, mert a labdarúgásban pillanatok alatt félre tudjuk tenni a rivalizálást és az élet fontosabb dolgaira gondolunk.”

Rashford Twitter-oldalán már rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Kívánjuk, hogy sok ilyen példakép legyen a sportpályákon és áldás kísérje a munkájukat!

Forrás: The Guardian

Borítókép - Fotó: Mitchell Gunn | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás