2020. 10. 19.

,,A jó segítség az, amikor közben neveled az embert” – Egy nigériai atya élete Békéscsabán

Nnadi Onyedikachi Benjamin Nigériából érkezett Magyarországra, hogy római katolikus papként itt szolgáljon. Míg Európa egyre vallástalanabb lesz, addig Afrikában és Ázsiában virágzik a kereszténység. A szemináriumok tömve vannak, így sokan érkeznek hazánkba és más országokba tanulni.

Benjamin atya a békéscsabai Páduai Szent Antal plébánia káplánja. Nigériában született, hét testvére közül ő került a legmesszebbre otthonról, ami édesanyját lelkileg megviselte, de, ahogyan Benjamin atya mondja, ez velejárója a szolgálatának. Szereti Magyarországot, örömmel marad továbbra is, de ha hazahívják, ott is boldogan fog szolgálni – mondta a telex.hu riportjában. 

Bár eleinte semmit sem tudott Magyarországról, az itt töltött évek alatt tökéletesen megtanult magyarul. A fiatal afrikai pap megdöbbenve tapasztalta, hogy mennyivel nagyobbak és jobban felszereltek az itteni templomok, azonban szomorúan látja, hogy kevesebben látogatják azokat, mint odahaza. 

hirdetés

Benjamin atyát a közösség szinte azonnal befogadta, vidám és közvetlen személyisége miatt örömmel fordulnak hozzá a hívek. A nigériai származású atya a bevándorlásról is elmondta a véleményét; szerinte, ha valaki részese akar lenni egy társadalomnak, és nem rossz szándékkal érkezik, akkor nem látja akadályát a befogadásának. 

A teljes interjút itt lehet megtekinteni:

 

Borítókép: YouTube/Telexhu
Szemle Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás