2020. 10. 08.

A hátán vitte fel az Olümposzra a mozgássérült lányt

A hosszútávfutó Marios Giannakou élete versenyét teljesítette, amikor hétfőn felmászott az Olümposz csúcsára, hátán a halmozottan sérült Eleftheriával. Ezzel a fiatal lány életének legnagyobb álmát váltotta valóra.

Marios Giannakou hétfő reggel 09:02-kor ért fel Görögország legmagasabb csúcsára, a hátán egy speciálisan módosított hátizsákkal, benne a halmozottan sérült Eleftheriával. Mint mondta: „Számomra a világ összes versenye, az érmek és a megtiszteltetések nagyon keveset számítanak ezután. Nagyon köszönöm Eleftheriának, hogy lehetőséget adott arra, hogy jobb emberré váljak, és emlékeztessen arra, amit mindannyian gyakran elfelejtünk: az életet félelem nélkül, bizakodva kell élni.

Nincs valóságosabb, mint egy álom! “

Eleftheria az első fogyatékkal élő ember Görögországban, aki ilyen magasra jutott.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σε ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκες την ζωή σου. Είσαι το πιο σκληρό καρύδι που έχω γνωρίσει. 📸 @c_sofikitis

hirdetés

Marios Giannakou (@marios_giannakou) által megosztott bejegyzés,

Eleftheria Tosiou 22 éves és biológiát hallgat a Thessaloniki Egyetemen. A sportolóval még szeptemberben találkoztak, és a fiatal lány bevallotta neki, hogy legmélyebb vágya, hogy feljusson az Olümposz legmagasabb csúcsára, miközben Giannakou már összesen ötvenszer tette meg ezt a távot. A fiatal sportoló viszont úgy nyilatkozott, hogy az ötvenegyedik alkalom lesz a legkülönlegesebb. Ezzel a  tettével a fiatal lány legszebb álmát váltotta valóra. 

Forrás: Greek Reporter / Greek City Times

Borítókép: Marios Giannakou/Instagram
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás