2020. 10. 03.

Te is tehetsz a bántalmazás ellen!

Az emberkereskedelem európai napjához (október 18.) kapcsolódóan a gyermek- és ifjúsági csoportot vezető fiataloknak műhelyfoglalkozást tart a Párbeszéd Háza és a SOLWODI Hungary Egyesület. Ha szeretnél hatékonyan segíteni a rád bízott gyermekeknek vagy ifiseknek, akkor itt a helyed!

Az emberkereskedelemnek, más néven modern kori rabszolgaságnak napjainkban is több millió ember esik áldozatául. Az International Labor Organization (ILO) és a Walk Free Foundation 2017-es jelentései szerint az áldozatok száma 24,9 millióra tehető.

A regisztrált esetek alapján Magyarország vezető pozíciót foglal el az európai ranglistán.

A Párbeszéd Háza és a SOLWODI Hungary Egyesület egy műhelyfoglalkozás keretében, az emberkereskedelem európai napjához (október 18) kapcsolódóan foglalkozik:

függőségekkel,

az online tér veszélyeivel,

családon belüli bántalmazással,

és megoldási lehetőségeket, gyakorlati segítséget kínál, ezzel felkészítve az ifjúsági csoportvezetőket a nehéz helyzetben lévő fiatalok támogatására, hogy mielőbb megfelelő segítséget kapjanak.

A foglalkozáson szó lesz arról, hogy:

Ki, hogyan, mit tud segíteni?

Mit tehet egy kortárs?

Hogyan tehetünk magunk és mások biztonságáért?

A műhelyt a Párbeszéd Házában rendezik meg (1085 Budapest, Horánszky utca 20.).

Időpont: 2020. október 17.

A részvétel ingyenes, de a járványhelyzet miatt csak limitált létszámot tudnak befogadni. Regisztráció a parbeszedhaza.hu oldalon. 

Borítókép: Unsplash
Programajánló

Még nem érkezett hozzászólás