2020. 10. 01.

A szeretet soha el nem múlik – De hogyan lehetséges ez?

A szeretet nemcsak egy érzés. Oké, sokszor elmondjuk. De akkor mégis micsoda és hogyan lehet örökké tartó? Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus gondolatát szemlézzük.

– Szeretsz?
– Szeretlek!
– Mindig?
– Mindig!
– Nem fog elmúlni?
– Nem.
– Biztos?
– Biztos! Biztosabb, mint a halál! ….Sok minden elmúlik majd, de ez soha.
– Honnan tudod?
– Mert úgy fogom csinálni, hogy ne múljon el.
 
Bizony! A szeretet nem csak egy érzés. Nem egy passzív, lustán elterülő élmény. A szeretet egy nagy-nagy elhatározás. Aztán meg munka – sokszor igen nehéz munka – nem is a másikkal, hanem önmagunkkal. Azzal az énünkkel, amelyik azonnal harcba szállna az érdekeiért vagy messzire futna, nehogy fájdalom érje. A szeretet nem egy könnyű kis valami, nem egy súlytalan szócska. A szeretet küzdelem. Magunkkal – egymásért.
 
 
Forrás: Lélekfűszer

hirdetés
Borítókép - Fotó: Anyaberkut | Dreamstime.com
#csakegygondolat Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 01. 12:38

    “Mert úgy fogom csinálni, hogy ne múljon el.” Észre vetted?? Biztos vagy benne?
    A cikkben az a pár mondat nagyon lényegre törő. Ezt már szeretem. Egy szóval sem említ bűnbakot,hogy mi miatt nem fog sikerülni. Egy szóval sem említ segítség kérést. Nem kifelé tekintget,hanem magába. Nem elhárítja a munkát másra,hanem felismeri,hogy önmaga tehet legtöbbet a szeretetért.
    A cikk írója már nem csak az évek számában tekinthető felnőttnek de gondolkodásában is. Nyafogás helyett felelősség vállalás van.
    A cikk egy keret rendszert ír le,amibe még nincs semmi. Hogy valami legyen az rajtunk múlik. Ehhez gondolatok tettek kellenek. Jó lenne,ha ezt minél többen felismernénk és meg is valósítanánk.
    Nagyon jó cikk!!!!