2020. 09. 30.

Fantasztikusan szól az apácák rockzenekara

Ma estére a dél-amerikai Siervas együttes dalait hozzuk nektek. Az apácákból álló zenei formáció lenyűgöző dalokkal örvendeztet meg bennünket. Céljuk, hogy ezeken keresztül, üzeneteik eljussanak a világ minden tájára.

Az „Isten tervének szolgálói” apácarend tagjaiból álló dél-amerikai Siervas rock-and-roll együttes új dallal tért vissza Mária Mennybemenetele ünnepének tiszteletére augusztusban, amely egyszerűen a „Nagyboldogasszony” címet kapta. A dal augusztus közepén jelent meg, amely már az együttes második alkotása a 2020 eleji elszigeteltségük óta.

„Megszentelt emberekként és zenészekként, igyekszünk az üzenetünket olyan vonzó és aktuális ritmusokkal terjeszteni, mint a pop és a rock.

Az az álmunk, hogy ez az üzenet a határokat és nyelvi nehézségeket átszelve mindenkihez eljusson a világon”

– árulta el Ivonne Fuentes nővér a Rome Reports-nak adott interjújában, aki az együttes énekese és gitárosa.

A Siervas együttes 11 nővérből áll, 8 különböző országból (Argentína, Kína, Fülöp-szigetek, Chile, Venezuela, Ecuador, Peru és Japán). Mindannyian Isten szavára válaszolva érkeztek a közösségbe, hogy szolgálják testvéreiket, különösen azokat, akik a legjobban szenvednek, akik szegények, betegek és rászorulók.

Bár a járványhelyzet miatt koncertjeiről és fellépéseiről le kell mondania a Latin-Amerikában nagy rajongótáborral rendelkező együttesnek, Youtube-csatornájukon folyamatosan lélekemelő zenés tartalmakat osztanak meg, így senkinek nem kell nélkülöznie szép hangjukat és zenei tudásukat. Júliusban egyik legnépszerűbb számukat, a „Hoy Despierto”-t dolgozták fel különleges módon úgy, hogy mindannyian saját helyükön zenéltek. A távolság nem látszik meg rajtuk, mert ezúttal is remek előadást láthatunk tőlük.

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Facebook / Siervas
Zenék
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 30. 22:22

    Jó ötletnek tartom,hisz minden változik,változzanak a módszerek is.
    Sajnos csak a módszereket vagyunk képesek változtatni,pedig az istenképünket kellene.Félre ne érts,nem Isten és ellened beszélek hanem a negatív és pozitív istenképek ellen. A hívőket a negatív teszi tönkre inkább,a pozitív csak túlzott elvárásokat okoz.
    „Isten tervének szolgálói” Nagyon érdekes gondolat ez. Szerintem Isten szeret bennünket annyira,hogy hagy minket felnőni. Valószínűleg ez a kijelentés mást jelent neked,mint nekem. Számomra Isten szeretetéBEN felnőni sokkal többet jelent,mint az,hogy csak igazgatja az utam a tervének megfelelően.
    Nagyon élvezik az együtt zenélést és másoknak is örömet szereznek,kívánom a legjobbakat nekik.