2020. 09. 29.

Szükség van ma az egy Igazságra?

Az Axióma csapata már többször bizonyította videóival, hogy stabil, keresztény értékrendre hatalmas szükségünk van, a mai világban különösen. Giró-Szász Áron, az Axióma alapítója most arról mesél, miért nem elég, ha mindenkinek megvan a maga igazsága.

„Ne mondd meg nekem, hogy mi jó vagy rossz! Csak fogadj el mindent olyannak, amilyen!” – gyakran hallott mondatok napjainkban. De biztos jó, ha így gondolkodunk?

Sokáig az emberek alapigazságok, -értékek mentén élték az életüket. Vannak gondolkodók, akik szerint maga a történelem is úgy fogható fel, mint az ember útja, amely során az igazságot keresi, persze görbe betűkkel.

A történelem borzalmai után, a XX. század közepére az emberek csalódottságukban lemondtak arról, hogy keressék és megtalálják az igazságot. Elterjedt az a nézet, hogy nincs Igazság, csak a te igazad és az én igazam. Csak vélemények léteznek.

hirdetés

Mi lehet a megoldás ehelyett? Mit kell tennünk, ha mégis szeretnénk hinni abban, hogy van örök és egyetlen Igazság? Erről szól az Axióma legújabb videója.

 

 

Forrás: Axióma

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 29. 15:40

    “Elterjedt az a nézet, hogy nincs Igazság, csak a te igazad és az én igazam. Csak vélemények léteznek.” Ez a megalapítás megállja a helyét,talán elvétve akadnak valódi igazságok.
    Azonban soha nem az igazságról vitatkozunk,mindig arról ahogyan mi látjuk,érezzük az igazságot.Az igazságot a hitünk,tudásunk és tapasztalataink után éljük meg. Az istent ugyan így. Vajon az olvasók közül ki ért egyet Keresztes Szent Jánossal aki az Istenre azt mondta,hogy “sem ez,sem az”? Ugye,hogy képtelen vagy egyet érteni? Mert te már eldöntötted mi az igazság Istennel kapcsolatban.
    Az ember mikor ablakba tekint valójában egy tükör előtt áll.Szerencsés esetben ez a tükör néha,picit átlátszó.
    Rengeteg negatív képzetet kapunk és ezekkel képtelenség meglátni az igazságot. Nagyon sokszor nem is tudatosodnak bennünk ezek a hibás képzeteink és ami nem tudatosodik az ellen nem is tudsz tenni.