2020. 09. 29.

7 felrázó gondolat Laci atyától

Igéről, imáról, Istennel való személyes kapcsolatunkról, társadalmi folyamatokról is szokott gondolatokat megosztani a Facebook-oldalán minden reggel Varga László, vagyis Laci atya. A Kaposvári egyházmegye püspökétől már mi is szemléztünk gondolatokat, most újra ezt tesszük – érdemes mind a hetet megfogadni!

  1. Ima, Istennel való személyes kapcsolat nélkül nincs igazi élet. Tudd, hogy nem az érzéseid, a hangulatod, hanem a gondolataid, szavaid és tetteid hitelesítik minden imádat.

  2. Igazi társadalmi változást az hozna, ha a politikusok többet szemlélődnének, imádkoznának. Az imádságos emberek pedig jobban törődnének a társadalmi problémákkal.

 

  1. Ha mi, a szőlőmunkások, vennénk a fáradságot, hogy személyesen megismerjük a szőlőskert Gazdáját, soha többé nem tartanánk igazságtalannak.

 

  1. Önként adod a szeretetet vagy számításból? Ez utóbbinak düh, kihasználtságérzés, keserűség a gyümölcse. Amikor ingyen adod, akkor béke, hála és derű tölti be a szíved.

 

hirdetés
  1. Aki azt gondolja magáról, hogy ő ,,valaki”, annak semmi nem elég, és nem tud mit kezdeni a ,,mindennel”, a Szeretettel.

 

  1. Azt, hogy mi van a szívedben, meglátod, ha nagy szeretet vagy nagy szenvedés ér téged, vagy mást. Örülj együtt és növeled a szeretetet, szenvedj együtt és csökkented a magad és a másik szenvedését!

 

  1. Bocsássatok meg mindenkinek, mert Ő mindent megbocsátott nektek! Krisztust követő kereszténynek lenni a legnagyobb dolog. Ne tétovázz!

 

Forrás: Laci atya Facebook

Borítókép - Fotó: Laci atya Facebook-oldala
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás