2020. 09. 17.

Így szeresd a feleségedet!

Miért szeretett beléd a másik? – teszi fel a kérdést videójában Dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor, aki rávilágít arra, milyen fontos a házasságban is feleleveníteni az udvarlás állapotát.

„Attól igazán férfi egy férfi, hogy képes önmagáról, az azonnali igénykielégítéséről lemondani és képes önmagán túlmutatóan másokért tenni” – mondta előadásában a párkapcsolati mediátor, majd folytatta:

„Ez azt jelenti, hogy reggel nem a mobilomat nézem meg először, hanem azt mondom, hogy: Jó reggelt feleségem! Amikor egy nehéz napunk van, akkor nem azt várom el, hogy végre elmondhassam, hogy mi történt velem, hanem háttérbe tudom tolni magam és végig tudom hallgatni, hogy vele mi történt.” 

hirdetés

„Tudok önmagamról lemondani és azt megmutatni, hogy a másikért élek, és a másik fontosabb?” – tette fel a kemény kérdést Mészáros Ádám, aki szerint ez a magatartás tudja igazán érzékeltetni a nővel, hogy fontos és elfogadott a párja számára. A párkapcsolati mediátor szerint nagyon rossz hatással tud lenni a párkapcsolatokra, ha csak önmagunkért élünk ahelyett, hogy a másikért élnénk.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Borítókép: Joanna Nix-Walkup/Unsplash
Szemle Videók
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 17. 21:59

    Ez a másik kedvenc témám.
    „Tudok önmagamról lemondani és azt megmutatni, hogy a másikért élek, és a másik fontosabb?” Ez így igaz! nagyon jó volt az a pár gondolat amit olvastam. Azonban ……
    Azonban nem pontosan van így,mert tökéletesen tisztában vagyok azzal,hogy ha a párom boldog mellettem én is boldog leszek. Ezt úgy nevezem,hogy huncut jóindulat. A legfőbb szabályom az,hogy önmagunk vagyunk a legfontosabbak,aztán jön a párunk (pl.) majd a környezet. Ám ez a három rész mindig együttesen kell,hogy megjelenjen.Együtt és mégis külön külön.Ne áltassuk magunkat,mi nem vagyunk képesek önzetlenül szeretni és ezt az önzetlenséget nem is értjük.Ez megjelenik az istenképünkben is. Mert önzetlen szeretetre csak az Isten képes (amit meg emberi módon értelmezünk).
    Ismerem Ádám tanácsait,érdemes odafigyelni rájuk.

  • Válasz Németh Rezső 2020. 09. 20. 13:45

    A keresztény világnézet szerint a lélek nem okozat hanem ok. Az anyag okozat nem ok. A hormonok nem okai hanem következményei a szerelemnek. (Ugyaigy az öröm-dopamin is) A szerelemnek nincs racionális magyarázata . A mediátor nem kell , racionális megoldások nincsenek. Válasszon egy olyan szakmát amire szükség van. Nem az a jó üzlet amikor azt árulok amit szerenék hanem azt amire szükség van. A házasság üzlet is. Ha keresem hogy mit adhatok dől a profit. Arra viszont születni kell hogy profitot akarjak, és ne fizetséget várjak.

  • Válasz aksi 2020. 09. 20. 19:31

    Én egyelőre több olyan férfit látok, aki ilyen, mint not, pedig a nőknek pont ugyanannyira feladatuk ezeket megtenni. És abban, hogy a férfiak várható élettartama rövidebb, nagyon is benne vannak a túl sokszor csak magukkal törődő nők, azt hiszem.