2020. 09. 16.

Gyönyörű Jézus-szobrot fejeztek le az USA-ban

Értelmetlen és mélyen elszomorító szoborgyalázás történt kedden az Amerikai Egyesült Államokban: El Paso városának Szent Patrikról elnevezett katedrálisában egy kilencven éve készült Jézus-szobrot zúzott szét egy vandál férfi.

A mexikói határnál lévő város katedrálisába kedden reggel reggel sétált be egy férfi, hogy a főoltár mögötti Jézus-szobrot ledöntse. A 90 éve készült alkotáson hatalmas károk keletkeztek, a Jézust ábrázoló alkotás fejét megsemmisítette az elkövető. A támadásról azonnal értesítették a hatóságokat, akik nyomozást rendeltek el a vandalizmust követően.

Az El Paso-i egyházmegye püspöke, Mark Seitz teljesen értetlenül áll a barbár támadás előtt:

hirdetés

,,Ez volt az egyik kedvenc olyan szobrom, amely Jézust ábrázolja: karjait örömmel tartja nyitva, míg szíve lángol az irántunk való szeretettől. Ezt a szobrot csodálva gyakran merítettem erőt, mielőtt elkezdődött volna a szentmise a katedrálisban” nyilatkozta csalódottan Mark Seitz.

A püspök azt is elárulta, hogy szinte semmit nem tudnak az elkövetőről, de véleménye szerint egy olyan embernek kellett lennie, akit nagyon zavart, hogy a városnak van egy olyan békés pontja, mint a templom. Végezetül az egyházmegye vezetője kifejezte azt a reményét, hogy a férfi segítséget kap majd abban, hogy jó útra térhessen, valamint megígérte, hogy imáiba fogja foglalni a vandál elkövetőt.

Forrás: KVIA

Borítókép - Fotó: kvia.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás