2020. 09. 11.

Mit jelent szeretni?

Sokszor mondjuk: “szeretlek”, de vajon tudjuk mi van emögött a szó mögött? Mit jelent szeretni egy nehéz élethelyzetben? Mit jelent, hogy szerethetünk az életben? Révész Szilvia író és előadó, korábbi 777 OFFLINE vendégünk írását szemlézzük.

Szeretni a másikat, amikor ő még/már nem képes önmagát szeretni. Amikor saját hibáival szembesülve az önbecsülése teljesen megsemmisül. Amikor nincs erő, ami tartaná.
Tartani a másikat a szeretetünkkel – ahogy a szülői szeretet is tartja, védi, hordozza a rábízott magatehetetlen, kiszolgáltatott, törékeny életet. Mert szeretetre teremtettünk, szeretetre születtünk mindannyian. Olyan ősi, elemi szüksége van lelkünknek a szeretetre, mint a testünknek a levegőre.

Szeretet nélkül az élet csak létezés. Szeretet nélkül haldoklik a lélek.

S mi mindenre képes a szeretet? Visszaszeretni egy másik embert az életbe.
Az emberi szeretet törékeny. Sokszor önző. Időnként feladja.
De van, aki túlmegy minden határon ha rólunk van szó.
“Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart. Ez a szeretet soha nem múlik el.” (1.Kor.13:7-8.)
“Az isteni szeretet a legnagyobb.” (1.Kor.13:13.)

 

hirdetés

Forrás: Révész Szilvi Facebook-oldal

Borítókép - Fotó: Cammeraydave | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 11. 20:57

    “Az isteni szeretet mindent eltűr, …. mindenben kitart. Ez a szeretet soha nem múlik el.” (Ezt most ordítva mondom): UGYE,HOGY TUDJÁTOK!! Milliószor írtam már le ezeket!! Kiegészíteném azzal,hogy az isteni szeretet nem tud ártani. Vegyük át újra:az isteni szeretet nem tud ártani. Ezt nem akarom megmagyarázni,jöjj rá magad!
    ““Az isteni szeretet a legnagyobb.” Ha az emberi szeretetet és annak fogalmát az isteni szeretethez hasonlítanánk,az olyan lenne,mintha egy homokvárat hasonlítanánk a gízai nagy piramishoz. Azonban mi emberek,nagyon szeretjük olyan dolgokkal felruházni Istent,amit meg is értünk. Olvasom itt sokszor,Isten a szeretet, de a mi szeretetünkhöz mérjük az övét is. A szeretetét és a tanításait is,magunkhoz mérjük. Mikor Isten özönvizet bocsátott a földre,a mi elképzeléseink szerint:tanított,mert mi emberek így tudunk tanítani de hol van Isten VALÓDI tanítása ehhez képest.
    Ne feledd: “Az isteni szeretet mindent eltűr” “soha nem múlik el” “a legnagyobb” Remélem ezeken elgondolkodsz,ha igen,nagyon kérlek ne használj kifogásokat.
    Amennyiben ezeket az idézeteket a magadévá tudod tenni akkor az életed teljesebb és békésebb lesz.