2020. 09. 11.

Ajánld fel Istennek a napi munkádat ezzel a rövid imával!

Vajon jut mindig időnk a reggeli imára, hogy Istennel együtt kezdjük a napot és felajánljuk neki előttünk álló feladatainkat? Ha esetleg erre a kérdésre „nem” a válasz, akkor figyelmedbe ajánlunk egy rövid imát, amelyet minden munkád, iskolai elfoglaltságod előtt elmondhatsz. Persze az sem baj, ha hosszabbra nyúlik az ima…

Mielőtt belekezdesz valamibe, oszd meg Istennel a napi feladataidat, és kérd Őt, hogy szentelje ezeket meg, és tegye gyümölcsözővé. Biztos sokszor kérjük a segítségét, ha azt érezzük, egyedül nincs erőnk elvégezni az adott feladatot, vagy bizonytalanok vagyunk magunkban. Azonban az a jó hírünk, hogy Ő minden munkánkat áldásával kíséri, és az szürke hétköznapok teendőit is felajánlhatjuk neki, még akkor is, ha úgy érezzük, „ezt mi is meg tudjuk csinálni”.

Néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Isten nem csupán a nehézségeinkben, örömeinkben szeretne részt venni, hanem minden teendőnkben. Még akkor is, ha például hamburgert készítünk egy gyorsétteremben. Ő nem válogat munka és munka között. Lehet, hogy ami az éppen aktuális munkánk, az nem tűnik túl szentnek, de Istennél minden megszentelhető és felajánlássá tehető.

hirdetés

Ha esetleg az a kifogásunk, hogy nincs időnk a reggeli imára, akkor megosztunk egy rövid imádságot, amelyet bármikor könnyen elmondhatsz munkáid, iskolai feladataid előtt. Ez a fohász arra emlékeztet minket, hogy mindent Isten dicsőségéért tegyünk , ne a sajátunkért:

„Mindent érted Uram, ó Jézusom, mindent érted!”

Amen

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Fizkes | Dreamstime.com
#csakegygondolat #imatipp
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 11. 15:54

    “az a jó hírünk, hogy Ő minden munkánkat áldásával kíséri,” Így van. Sőt,nem csak minden munkánkat de mindig áldásával kísér bennünket. Ezért hát ha elfelejted a nagy rohanásban megszólítani,ne legyen bűntudatod érte,legfeljebb legközelebb igyekezz időt szánni Ő rá is.
    “Ő nem válogat munka és munka között.” Na ez az!!!! Most rátapintottál a lényegre. Már csak annyi dolgod van,hogy e logikát alkalmazd mindenre. Biztos nehéz lesz,mert sok esetben 180 fokos fordulatra lesz szükséges. A lelki békéd érdekében,bátran tudom mondani,nagyon megéri.
    “Ha esetleg az a kifogásunk, hogy nincs időnk a reggeli imára,……” Nem,nem. Amit egyszer elmulasztottál,azt már nem tudod meg nem történtté tenni.(ez ám az óriási felelősség,utáljuk is rendesen). Ne helyette csinálj valamit (imádságot oszt) és ne pótold később. Egyszerűen és nyugodtan,mikor úgy érzed,hogy Istennel akarsz lenni,kezd el imádkozni. Isten megvár és nem akarja kierőszakolni az imádat/kérésedet. Őrizd meg a lelki békédet,hisz így tudsz a legjobban kedveskedni Istennek.