2020. 09. 09.

Megkeresztelték a négyes ikreket

Egy fiatal magyar párt egyszerre négy csodaszép csecsemővel ajándékozott meg Isten. Ma már tíz hónapos örökmozgóként teszik emlékezetessé a szülők hétköznapjait. A babákat az elmúlt napokban keresztelték meg.

Nagyné Kozák Anita és Nagy Richárd gyerekkoruk óta ismerik egymást, a barátság később szerelemmé nőtte ki magát, amelynek gyümölcse a négy egészséges kisbaba lett. És bár a fiatal pár hat éven át Debrecenben élt, a négyes ikreikkel már Füzesgyarmatra tértek haza tavaly novemberben.

A 26 éves édesanyát a terhesség 28. hetében vették fel a Debreceni Egyetem klinikájára, majd a 32. héten spontán indult meg a szülés. Az 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született babák (Anita, Anna, Panna, Richárd) az eltelt tíz hónap alatt szépen behozták a kezdeti lemaradást, koruknak megfelelően gyarapodnak és mozognak.

„Többnyire Anna húzza magával a többieket, ő már stabilan ül, áll, és kapaszkodva, oldalazva lépeget, Panna pedig éppen tegnap emelkedett négykézlábra, de a többiek is napról napra fejlődnek, szerintem Anita és Ricsi is napokon belül utoléri a két lányt” – osztotta meg a büszke édesanya.

Hamar hozzátette, a kisfiú mindent kicsit lassabban kezdett el, mint a lányok, fogat még nem növesztett, és ő volt az utolsó, aki megfordult. „Ügyes ő is, de valamiért mindent picivel később kezdett el, mint a többiek. A lányok sokszor lehagyják őt” – mondta nevetve.

hirdetés

Egyetlen gyermek gondozása is óriási munka, négy apróságot a nap minden pillanatában ellátni pedig egy életforma.

„Nekünk mindennap egyforma. A napi rutin elengedhetetlen ennyi csemete mellett. A reggeli után alvás, majd játék következik, közösen ebédelünk, azután jön a délutáni alvás. Ha nincs meg ez a sorrend, akkor borul az egész napunk” – árulta el Anita.

Arra a kérdésre pedig, hogy mi volt a legnagyobb kihívás az elmúlt időszakban, hosszas gondolkodás után azt mondta: az, hogy egyszerre négy szájat kell etetnie. De erre is megvan már a biztos módszere: mindenkinek egy-egy kanál jut egyszerre, így a csecsemők türelmesen kivárják a sorukat.

Emellett az édesanya arra is nagyon ügyel, hogy mindenkire ugyanannyi figyelem jusson, senki ne szenvedjen hiányt semmiben.

„Nekem minden gyerekem egyforma, egyformán szeretem őket, ezért nagyon figyelek arra, hogy ugyanannyi időt töltsek velük. Ha játszunk, akkor mindegyikőjükkel foglalkozom, erre nagyon figyelek. Illetve minden reggel azzal kezdem a napot, hogy elhúzom a függönyt és mindegyik csöppségemhez odamegyek, kiveszem az ágyból és megpuszilgatom. Így mindig nevetéssel indul a reggelünk” – mesélte az édesanya.

 

Forrás és kép: Beol.hu

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szlovák Gergely 2020. 09. 09. 20:48

    Bocsánat a negatív kommentért, de egy szépséghibája sajnos van a hírnek:
    “A mesterséges megtermékenyítéssel fogant újszülötteket a terhesség 32. hetében császármetszéssel segítették a világra. ”
    https://vasarnap.hu/2019/11/29/hazamehettek-a-debreceni-negyes-ikrek-anita-anna-panna-es-richard/
    Amiben a szépséghiba, hogy az egyház nem támogatja a mesterséges megtermékenyítést:(