2020. 09. 09.

Hívd el a papodat sörözni!

2013. szeptember kilencedikét egy amerikai katolikus blogger a nemzetközi „hívd meg a papodat egy sörre” – világnappá kiáltotta ki. A kezdeményezés hamar elterjedt más felekezetek között is. Ez a nap azóta is minden évben emlékeztet minket arra, hogy törődjünk azokkal, akik értünk szolgálnak.

Ha őszintén magunkba nézünk, akkor ritkán jut eszünkbe, hogy az értünk szolgáló papok vagy lelkészek is ugyanúgy igénylik a törődést, az emberi szót. Igen, örömmel leülnek velünk beszélgetni, sörözni, és boldogan fogadják az aggódó kérdéseket, az őszinte törődést. 

hirdetés

A „hívd meg a papodat egy sörre” – világnap nem az alkoholizálásról szól, hanem azt szeretné népszerűsíteni, hogy a papok és a lelkészek is emberek. Hivatásuk miatt a szellemi fősodorban küzdenek és kevés köszönetet kapnak érte. Ma, szeptember 9-én emlékeztessük magunkat erre. Ha tehetjük, hívjuk el őket egy baráti beszélgetésre ma, vagy az év bármelyik napján! Egy közösség vagyunk, amelynek minden tagja felelősséggel tartozik a másikért. Nem csak ma, hanem az év minden napján. 

Borítókép: Syda Productions | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Illés Tamás 2020. 09. 09. 13:56

    Talán pont erről beszélt Cseh Péter atya a napokban, a plébánián egyedül szolgáló papok magányáról, amit feltehetően Jézus sem helyesel, hiszen ahogy írva van: „Magához hívta a tizenkettőt, és kettesével szétküldte őket.” Vajon miért kettesével? Nem tudom, hogy lesz-e foganatja, mindenesetre keresztényportálon eddig nem foglalkoztak vele.