2020. 09. 05.

Pánik helyett ima – újraindítjuk az imaláncunkat

Az elmúlt napokban aggasztó mértékben nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a 777 szerkesztősége úgy döntött, hogy újraindítja azt az imaláncot, amelyhez tavasszal 56 ezren csatlakoztak.

Hisszük, hogy a közös imának ereje van, keresztényként pedig komoly a felelősségünk. Ezért arra hívunk Téged, hogy csatlakozz az imaláncunkhoz, amelyben a bajba jutott emberekért, az őket ápoló orvosokért, valamint a közös jövőnkért fohászkodunk, hiszen Jézus ezt ígérte: “Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

Tavasszal fiatalok és idősek egyaránt fontosnak érezték, hogy egy rövid imát elmondva, helyüket bejelölve egy virtuális térképen csatlakozzanak felhívásunkhoz, gyakorlatilag az összes kontinensről – és Európa valamennyi országából. 

hirdetés

Az elmúlt időszakban folyamatosan rekordokat dönt az új fertőzöttek száma – a legutóbbi statisztika szerint egy nap alatt több mint félezer embernél mutatták ki a koronvaírust. Továbbra is fontosnak érezzük, hogy a szomorú történelmi helyzetben merjünk Istenhez fordulni – akkor is, ha ezt valaki életében először teszi meg.

Az imaláncunk oldala, változatlanul a pray.777blog.hu, ahol tizenkét nyelven érhető el a felhívásunk!

Így csatlakozhatsz a kezdeményezésünkhöz:

1: Mondd el az imát, gondolva azokra, akik bajba jutottak!

2: A térképen jelöld meg, hogy hol élsz, ezzel segítve, hogy egy virtuális imalánc jöhessen létre!

Pánik helyett ima
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 06. 16:54

    Az elgondolás kiváló.
    “Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.” Értem én,hogy a kollektív imáról van szó de mi a különbség ha egyedül imádkozok? Érdekes gondolat,hogy Isten jobban értékeli a kollektív imát az egyedülitől.Mintha az ima hatása az imádkozó emberektől függne.Ez ismerős gondolat,de nem a kereszténységből.Ezt alapul véve,ha hatékonyan szeretnék imádkozni/kérni,akkor sok embernek kellene ugyanazért a kívánságomért imádkoznia/kérnie.Félre ne érts!!! Semmi bajom a közös imával! De elgondolkodtam azon,hogy Isten tényleg többre értékeli a közöst az egyéninél? Vagy tán mi nem bízunk az egyéni imában és jobban bízunk a tömeg erejében?Vagy! Bennünket tölt el az az érzés,hogy a kollektív imának/kérésnek több ereje van.Vajon miért?Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy a közösség mindig jobb mint az egyedül lét,de szerintem Istennél ez nem számít,mert nem a db szám miatt teljesíti az imánkat/kérésünket.Ettől eltekintve nem ellenzem a közös dolgokat(sőt,nagyon is jók),csak eszembe jutottak ezek.

  • Válasz Zirkuli Péterné, Zsuzsa 2020. 09. 06. 20:08

    Sokszor még menet közben is imádkozom. A rózsafüzérben is imádkozom a betegekért, ápolókért és a tanárokért, tanítókért. Nem mindegy, hogy újból vissza kell -e térni az on line oktatáshoz, amely valódi tudást nem nyújt.

    • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 06. 21:03

      Nyugodtan imádkozz amikor jól esik,de szerintem nem a mennyiség számít (“Sokszor még menet közben is”) hanem a minőség. Bíznod kell Istenben,Ő úgy is tudja,hogy mit szeretnél.Az sem lenne rossz ötlet,ha mást is csinálnál a “a betegekért, ápolókért és a tanárokért”. Az,hogy ezt hogyan oldod meg,rád bízom,én csak felhívnám a figyelmedet arra,hogy mindazt amit meg tudsz tenni és amire érzékeny vagy (ami cselekvésre késztet) azt tedd meg.(cselekvésre késztet pl az,hogy ha az idős szomszédodnak vásárolsz). Lényeg,hogy a segítséged hitbéli és gyakorlati is legyen.