2020. 09. 04.

Tényleg hinni kell annak, amit Isten mond a szexualitásról?

„Senki nem állítja, hogy minden tökéletes lesz, ha engedelmeskedsz Istennek. Éppen ezért kell belekapaszkodnunk Istenbe, ezért kell ráállnunk az Igére, ez az egyetlen biztos alap, amit nem ránthatnak ki alóluk.” Az Egy testté, az Isten szerinti szexualitással foglalkozó Instagram-oldal egyik remek posztját szemlézzük.

A minap kommentvitába keveredtem valakivel arról, hogy meg lehet-e szívni, ha valaki nem próbálja ki előre a szexet. A vitapartnerem egy történetre alapozta az érvelését. Egy olyan pár sztorijára, akik minden úgy csináltak, „ahogy a nagykönyvben meg van írva”, a szexuális életük mégis katasztrófa lett, tíz év szenvedés után pedig válás lett a vége. ⁣

Nem akarok nagyon belemenni, nem akarom kimagyarázni a szitut. Csak annyit fűznék hozzá, hogy a történet egyik lehetséges magyarázata, hogy eleve nem illettek össze az ágyban. Az egyik. És van még kismillió másik. Az életben a dolgok egyébként nem szoktak csak egytényezősök lenni. De akkor mégis mi van ezzel? Hogy igazodjunk el?⁣

Az egyetlen dolog, amire támaszkodhatunk, az az, amit Isten mond.

Gyenge kibúvó? Szerintem az egyetlen mankó, amire az ember az életében támaszkodhat. Ha kizárólag mások tapasztalata alapján akarsz eligazodni, el fogsz tévedni. Van, aki lesajnál, mondván, hogy az érett, felnőtt embernek nincs szüksége a vallás mankójára. Én azt mondom, hogy lehet annyi önkritika és alázat bennünk, hogy nem képzeljük azt magunkról, hogy az életben mindenre kellő rálátást vagyunk képesek szerezni, hogy átlátjuk saját magunk és mások működését, múltat, jelent, jövőt, társadalmi rendszereket, kultúrákat, anyagi és szellemi világot, stb. Igen, kaptunk az Úristentől józan észt, lelkiismeretet. De kaptunk egy írott kijelentést is, nem véletlenül. És ha kérjük, kapunk tőle bölcsességet is, ezt Ő megígérte. (Zsolt 32,8.)

hirdetés

Senki nem állítja, hogy minden tökéletes lesz, ha engedelmeskedsz Istennek.

Nem élünk tökéletes világban. Történnek velünk nehéz dolgok. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni. Vannak dolgok, amelyeket nem látunk előre.

Éppen ezért kell belekapaszkodnunk Istenbe, ezért kell ráállnunk az Igére, ez az egyetlen biztos alap, amit nem ránthatnak ki alóluk. Semmi nem annyira fontos, mint az Istennel való kapcsolat.

Isten nem azt ígéri, hogy ad neked egy receptet a tökéletes élethez, hanem azt, hogy végig veled lesz a tökéletlen földi életedben, és azt, hogy már megvan a helyed a nagybetűs ÉLET-ben, a vele való közösségben, az örökkévalóságban.

Forrás: Egy testté – Instagram

Borítókép - Fotó: Releon8211 | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz Németh Rezső 2020. 09. 04. 21:47

    A szexualitás szót nem használja a Szentírás. Mégis bibliai eredetü. A hatos szám neve 6. számú parancsolat megszegésének bűne után kapta nevét . Ne paráználkodj! A szex szóra nem pontos a paráznaság mert mert az megcsalást jelent pontosan. Pl. idegen isteneķ imádatàra is használatos szó. A pontos szó a szexualitásra a bujálkodás . Viszont ezt szintén bűnnek tartja. Egyetértek vele. A szeretet – szerelem kapcsolat részeként intim, így nem kitárgyalandó cselekedetként nincs benne semmi rosz. A hasmenés se bűn. Viszont kiragadni innen természetes közegéből önmagáért a dologért élvezetből tenni még házasságban is elég “fos” !

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 04. 22:24

    “ha engedelmeskedsz Istennek” Hogyan szeret Isten bennünket? Ha jól sejtem,feltétel nélküli a szeretete. Ez nagyon “veszélyes”,mert azt jelenti,hogy a szeretetét nem köti semmihez és ha nem köti semmihez,akkor olyan sincs,hogy “engedelmeskedsz Istennek”. A legcsodálatosabb az életünkben az(már ha felismerjük),hogy bármit is csinálunk,gondolunk, Isten szeret bennünket. Engedelmeskedni egy olyan valakinek kell, aki a szeretetét feltételhez köti, mert félünk, hogy elveszíthetjük a szeretetét. De Isten szeretetét nem tudjuk elveszíteni,mert nem tőlünk függ hanem Istentől.
    “Van, aki lesajnál, mondván, hogy az érett, felnőtt embernek nincs szüksége a vallás mankójára.” Ha az a “mankó” valóban mankó és nem egy tüskés bot,akkor nincs baj. “Éppen ezért kell belekapaszkodnunk Istenbe” Nagyon jó!! De okosan kapaszkodj. Például ne hidd,hogy Istennek engedelmeskedni kell.Feljebb leírtam miért.
    “Semmi nem annyira fontos, mint az Istennel való kapcsolat.” Azaz ez a legfontosabb?? Ez így hatalmas tévedés. Nincs az életben legfontosabb,csak olyan amit a jelen pillanatban annak tartasz.Nagyon sok fontos dolog van! Hiába van (szerinted) jó isten kapcsolatod,ha a gyermekedre nem figyelsz oda. Hiába van (szerinted) jó isten kapcsolatod,ha önmagaddal nem vagy kibékülve,és a többi.
    “Isten nem azt ígéri, hogy ad neked egy receptet a tökéletes élethez, hanem azt, hogy végig veled lesz a tökéletlen földi életedben” Ez az!!!! Azt ígéri hogy veled lesz. De nem ekkor és akkor és ezért.Hanem MINDIG.És itt bezárul a kör:Isten MINDIG VELED lesz,akár engedelmeskedsz neki,akár nem.Fontos!!! Ezt a jelenlétét és szeretetét nem tudjuk befolyásolni semmivel sem pozitív sem negatív irányba.

    • Válasz Németh Rezső 2020. 09. 06. 20:37

      Ez egy istenkép amit kialakítottál magadban. Szerinted így van. Azért szeretem a Katolicizmust mégha lélekben vagyok is csak az( hivatalosan lutheránus) mert ebből a szempontból nem azt hirdeti amit hallani szeretnénk. Hanem az apostoli hitet. A legelső dokumentált katolikus szellemű intézkedés a római spirituális és állami hatalom egysége idején kanonizált Újszövetség . Na ha arra gondolok ilyen sorok jutnak eszembe: inkább vágd le a kezedet mert jobb egy kézzel menni a mennybe mint kettővel az örök kárhozatra. Vagy hogy keskeny az út és szoros az a kapu ami az üdvösségre visz és kevesen járnak rajta. Vagy hogy nem mindenki örökli Isten országát aki azt mondogatja Uram Uram! Hanem csak aki cselekszi az akaratát. Vagy hogynem a te nevedben imádkozunk gyógyítottunk? Távozzatok ti gonosztevők nem ismerlek titeket! Szóval Isten veled van de ha te nem vagy vele véged van. Hogy lehet vele lenni? Részévé kell lenni azaz az életedet kell odaáldoznod vele egységben. Aki nem ezt teszi azt hiszi létezik . Pedig nem. Csak az időben. Az pedig maga a halál. J.H.V.H ” Én vagyok a vagyok” ezt nyilatkoztatta ki. Hallelujah!

      • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 08. 17:56

        Hihetetlen de mindenki kialakít magában egy istenképet. Ez a kép nagyon sokszor borzalmas. Gondolok a büntető Istenre,a betegséget hozó Istenre stb. Ezek a képek inkább megnyomorítják a lelkünket,mintsem boldoggá teszik.
        Nekem egy szerető,gondoskodó istenképem van. Minden olyant tartalmaz,amit e társadalom pozitívnak gondol. Ez az istenkép engem boldoggá tesz,mert nem ránt le a mélybe,ha ilyent érzek,azt én csinálom magammal és se az Istenre se az ördögre nem fogom.