2020. 09. 04.

Különleges fotósorozattal ünnepelték 60. házassági évfordulójukat

Hatvan év hosszú idő, hiszen több mint fél évszázad. Hatvan évet házasságban élni talán még inkább hosszú idő, de annál szebb tanúságtétele az egymás iránti szeretetnek. Marvin és Lucille Stone 60. házassági évfordulójuk alkalmából az eredeti esküvői ruhájukban álltak a fényképezőgép elé.

Marvin és Lucille Stone élete arra emlékeztethet minket, hogy a hosszú és boldog házasság igenis létezik. 1960-ban az Egyesült Államok Nebraska államának Sterling nevű településén házasodtak meg. Azon a napon ugyanazt az esküvői ruhát viselték, amelyet most hatvan évvel később is, a gyémántlakodalmukon készült fotósorozat alkalmával. Így Lucille-en is az a ruha volt, amelyet ő maga készített. A Small Joys News riportja szerint 88 éves férje szmokingot a hozzáillő csokornyakkendővel viselt, míg a 81 esztendős feleség a kézzel varrott csipkeruhában volt a fotózáson.

„A 60 évvel ezelőtti napon csak apám sírt” – idézte fel az esküvőt Lucille a KHGI-TV-nek. „Édesanyám sugárzott és mindketten azt gondolták, hogy Marvin a tökéletes személy számomra. Az pedig sokat segít, ha a szüleidnek tetszik az, akivel megházasodsz.”

A házaspárnak három gyermeke született és elmondásuk szerint a jó kommunikáció és a hasonló értékek kulcsfontosságúak voltak hosszú és boldog házasságuk alatt.

hirdetés

„Mindketten farmon nőttünk fel, így szabadok voltunk és hasonló célokkal rendelkeztünk. Mindketten tanítottunk. Együtt gondolkodtunk, hogy mit tegyünk, milyen irányba haladjunk” – mesélte Marvin. „Nem mindig értünk egyet, de mindig azon volt a hangsúly, hogy együtt haladjunk előre. Hasonló értékeink voltak és ez sokat segített nekünk. Soha nem gondoltunk arra, hogy elváljunk.”

„Az első naptól azt feltételeztük, hogy a házasság örök életre szól”

– tette hozzá felesége.

Isten éltesse őket még sokáig!

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Facebook / Katie Autry Photography
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás