2020. 09. 01.

Abortusz karanténban – majdnem százezer áldozat az Egyesült Királyságban

Véglegessé tennék azt az ideiglenes rendelkezést az Egyesült Királyságban, amely lehetővé tette a nők számára a karantén alatt, hogy orvosi abortuszt végezzenek otthon anélkül, hogy orvosi klinikára mennének. Szakértők szerint komoly veszélyei lehetnek a rendelkezés bevezetésének. 

Ez év elején a COVID-19 járvány megfékezését célzó leállásokra reagálva a brit kormány ideiglenesen feloldotta azt a szabályt, amely előírja, hogy a terhesség korai megszakítására használt tablettákat csak orvosi környezetben lehet bevenni.

Bár a rendelkezést ideiglenesnek tervezték, a The Mirror értesülései szerint mégis fontolóra vette a brit kormány, hogy véglegesíti azt,

mivel március óta mintegy 90. 000 orvosi abortuszt végeztek el otthon. 

Az egészségügyi miniszter, Lord James Bethell szerint nyilvános konzultáció fog zajlani az abortusz tabletták otthoni használatáról. 

A márciusban bevezetett rendelkezés szerint csak akkor engedélyezett az abortusz tabletták otthoni használata, ha telefonon vagy videohívásban lezajlott konzultáció előzte meg.

A beavatkozásnak egyik kritikusa, Dr. Helen Watt, az Anscombe Bioetikai Központ tudományos főmunkatársa, aki egy cikkben figyelmeztetett az abortusz veszélyeire. Watt azzal érvelt, hogy a kormány annak ellenére hozta meg a döntését, hogy többen is felhívták a figyelmet a beavatkozás súlyos következményeire, mint a rendkívül erős vérzésre, fertőzésveszélyre, nem diagnosztizált ektopiákra, arra, hogy képtelenség ellenőrizni a terhesség stádiumát, valamint nem lehet meggyőződni arról, hogy kényszerítették-e a kismamát. 

A szakember azt is kiemelte, hogy a gyermek elhelyezkedése nem változtat annak emberi mivoltán. Valamint hozzátette, hogy a gyógyszerrel végzett abortusz még klinikai körülmények között is fájdalmas, véres és elszomorító.

Forrás: The Christian Post

Borítókép: Ivanko Brnjakovic | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

 • Válasz Ben 2020. 09. 01. 16:51

  Tudtam volna egy ütősebb címet a cikknek:
  „Körülbelül 100 ezer család vált sátánistává az Egyesült Királyságban”
  .
  Persze ez sokakat sértene, megértem hogy jobb árnyaltan fogalmazni. Egy múltkori abortuszról szóló cikkben kifejtettem hogy az abortusz modern kori gyermekáldozatnak minősül, azt is hogy miért. Nem sokkal később ráakadtam egy hírre, hogy Amerikában ( egyik abortuszellenes tagállamban) bizonyos sátánisták azért lobbiznak, hogy lehessen abortuszt végezni. Ezt azzal indokolták, mert az abortusz vallási rituálénak minősül. Nem meglepő. Hisz mint múltkor is írtam: az abortusz bukott szellemi lényeket energizál (ezt sem a kisujjamból ráztam ki). Igen, akárcsak az összes emberi bűn, viszont van valami az abortuszban ami miatt ez sokkal inkább. Ez pedig az, hogy Isten tervébe rondít bele pofátlan módon, úgy ölnek meg védtelen csecsemőket, hogy azoknak még esélyük sincs arra hogy világra jöjjenek és egy napon Isten tervét betöltsék.
  .
  Nyomatékosítani szeretném, hogy az abortusz sátánista rituálé, minden jóindulattal sem nevezhető másnak.

  • Válasz Zoltán 2020. 09. 02. 13:39

   Kemény gondolatokat írsz, de elfogadom. Viszont mi van azokkal a magzatokkal, akiket nem a szülei ölnek meg, hanem kifejezetten szeretettel várnak rájuk, de mégis meghalnak? Ha Isten élet és halál ura, akkor a halálukról bizony elsősorban ő tehet.