2020. 08. 31.

Isten veled van – most is!

Van egy dicsőítő dal, amelyet konkrétan nyugtatóként használok, mert bármilyen frusztráló vagy bénító helyzetben reményt és békességet tud adni ezen keresztül Isten.

A dal alapja a Római levél lehet, hiszen arról szól, hogy sem magasság, sem mélység nem választhat el minket Isten szeretetétől. „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” /Róm. 8:38./

Van egy sor, amelyet különösen szeretek a dalban: „You’re too good to let me go”, vagyis „Te túl jó vagy ahhoz, hogy elengedj”. Ez újra és újra arra ébreszt rá, hogy nem rajtam múlik, hogy Isten megőriz-e. Nem az én tetteimen, erőlködésemen, imáim minőségén vagy bármi hasonlón múlik, hogy Isten gondoskodik-e rólam.

Ő jó. Mindig. Ő szeret. Folyamatosan.

Nem számít, hogy épp a legjobb vagy a legrosszabb napomat élem-e. Kérlek, tegyél magadnak egy szívességet, és ne az aktuális körülményeiden mérd le, hogy épp mennyire szeret, vagy mennyire vagy fontos neki! Ő már réges-rég eldöntötte, hogy szeret, bármit is teszel vagy nem teszel. Meghalt érted, amikor még bűnös voltál. Ez azért elég erős jele annak, hogy a dolgok rajta múlnak, igaz?

„Should I rise or should I fall/You are faithful through it all”, tehát akár a fellegekben jársz, akár a legmélyebb völgyekben, mindenen keresztülvezet. Ő hűséges. Mindig az volt és az is marad.

 

 

Zenék
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 08. 31. 23:15

    Isten veled van – most is! 777.blog.hu 2020.08.31. szerző :Szilágyi Anna

    Ez a cikk FANTASZTIKUS! Ez NEVEL és GYÓGYÍT. Kérem többször elolvasni és tedd magadévá.
    „Mert meg vagyok győződve ….” Jól indul! „…nem választhat el minket az Isten szeretetétől” Itt az általunk elképzelt szeretettel van gond.Mer Isten szeretete és amit mi szeretetnek nevezünk,köszönő viszonyban is alig alig vannak egymással.A mi emberi szeretetünk gyarló,önkényes és önző.Ezek közül egyik sem jellemző Istenre,nem gondolod?
    „újra arra ébreszt rá, hogy nem rajtam múlik, hogy Isten megőriz-e.” Ha nem rajtad múlik,mért erőlködsz?Bizony több múlik rajtad mint gondolnád.Az egészséges életviteleden,a gondolkodásmintáidon és a többiek cselekedetein.Isten mindig,mindenkit megőriz,ez az alap,a többi dolgok rajtad állnak.Óriási felelősséged van magaddal szemben.
    „Nem az én tetteimen, erőlködésemen, imáim minőségén vagy bármi hasonlón múlik, hogy Isten gondoskodik-e rólam.” Na ezt gondoljuk át újra.Egészen eddig arról szólt a tanítás,hogy ha imádkozol,ha jó ember vagy,ha….Isten jót cselekszik veled.Erre ti kijelentitek,hogy nem ettől függ,hohóóó.Ez szemet szúrt valakinek??(alapvetően egyet értek.De ezt a mondatot megjegyzem)
    „Ő jó. Mindig. Ő szeret. Folyamatosan.” nagyszerű,ha megmaradsz e pozitív oldalon,gratulálok,ne is térj le róla,csakhogy…..Eszedbe jut a bűn és annak következménye a büntetés,bizony,félsz Isten büntetéséről.Na,itt buktad az egészet.Olvasd hát el újra és újra az idézetet.Nem elég,higgy benne,érezd,
    „ne az aktuális körülményeiden mérd le, hogy épp mennyire szeret, vagy mennyire vagy fontos neki!” Ez igen!! Ezt nevezem tanításnak! Nem jutok szóhoz,csodálatos gondolatok.Végre valaki érti Istent.
    „Isten veled van” Nem velem van,JELEN van.
    „Meghalt érted, amikor még bűnös voltál.” Annyi jó van e cikkben,hogy ezt most elnézem.