2020. 08. 28.

Újra nyilvános a hívek számára is a szerdai pápai audiencia

Hosszú idő után ismét bárki jelen lehet az általános pápai kihallgatáson szerdánként a Szentszék tájékoztatása szerint. Azonban ezeken az alkalmakon is fontos lesz az egészségügyi előírások betartása.

Ha Rómában jár az ember, és esetleg a szerdai nap is beleesik ebbe a látogatásba, akkor mindenképp érdemes beiktatni a pápai audienciát, amely nagy élmény lehet mindannyiunk számára. Az utóbbi időben viszont a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőségük a hívőknek. Szeptembertől azonban ez változik, és ismét bárki jelen lehet a szerdai általános kihallgatásokon az egészségügyi előírások tiszteletben tartásával.

A Szentszék Sajtótermének bejelentése szerint így már nem az Apostoli Palota Könyvtára lesz Ferenc pápa audienciájának a helyszíne, hanem a vatikáni Szent Damazusz udvar, ahova bárki szabadon, jegy nélkül is beléphet.

„A hatóságok egészségügyi előírásait követve az Apostoli Palota Szent Damazusz udvarában kerül sor az audienciára délelőtt fél 10-től.

Bárki részt vehet a kihallgatáson belépőjegy nélkül. A Szent Péter tér jobb oldali oszlopsorának végénél található Bronz-kapunál reggel fél 8-tól lehet belépni” – áll a közleményben.

Forrás: Vatican News

Borítókép - Fotó: Neneo | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás