2020. 08. 27.

Ezért nem szexel házasság előtt Csaba

Személyes történetét elmesélve állt ki a házasság előtti tisztaság fontossága mellett egy erdélyi orvostanhallgató: Csaba a “Love Story” videósorozat legújabb részében őszintén mesélt korábbi pornófüggőségéről és szexuális életéről is, azonban most már megtanult kommunikálni és ismerkedni is a lányokkal. Egy tanúságtétel Erdélyből, tabuk nélkül!

Jó pár éve eldöntöttem azt, hogy nem élek szexuális életet házasság előtt, de korábban egyáltalán nem így gondolkodtam. Úgy gondoltam, hogy aki ilyen döntést hoz, az maradi és nem halad a korral: egyáltalán van, aki így sanyargatja magát? Elhittem azt a hazugságot, hogy akkor vagyok menő, ha minél több lánnyal lefekszem. Mindig is irigy voltam azokra, akiknek ez ilyen egyszerűen ment, akiknek ez könnyű volt. De irigy voltam azokra is, akik párkapcsolatban voltak és boldognak tűntek.

Egész sulis korszakomban félénk fiú voltam, nem nagyon tudtam beszélgetni és kapcsolatot teremteni lányokkal. Mint sok velem egykorú fiú, én is egy könnyebb módszerhez nyúltam: a pornóhoz és az önkielégítéshez. Ez a kettő nálam együtt járt. Feszültséglevezetéshez használtam, de idővel elkezdett alakítani engem. Megfigyeltem, hogy sok gondolatom csak ekörül forog, nem tudok másra fókuszálni, minden nap egyre többet akarok belőle. Nem gondoltam, hogy ez bűn lenne, de mégis nagyon ramatyul éreztem magamat utána: undorodtam magamtól, szégyelltem, hogy ezt csinálom, és szégyelltem volna azt, ha valaki rajtakap.

hirdetés

Próbáltam vele leállni, de nem ment, egyszerűen a rabja voltam.

Egyik nyáron egy táborban voltam, ahol találkoztam olyan emberekkel, akik elmondták, hogy ők megélik a házasság előtti tisztaságot. Annak ellenére, hogy elbuktak,  most ki akarnak tartani emellett. Ott értettem meg először, hogy Isten tervezte a szexet, ő ennek egy helyet adott az életünkben – ez pedig a házasság. Megértettem, hogy a szex egy kapcsolatot alakít ki két ember között, amely nem csak egy testi kapcsolat, hanem egy lelki folyamat is. A testünk úgy reagál rá, hogy hormonokat szabadít fel – ilyen a dopamin, amely egy örömérzetet kelt bennünk, az oxitocin pedig hormonális memóriát alakít ki két ember között. Azok a képek, amelyeket a szex közben megélünk, vagy a pornó közben látunk, valahol belénk égnek, bevésődnek. Megértettem, ha én szabados életet élek házasság előtt, akkor nem fogok tudni változtatni rajtuk a házasságom alatt sem. Ha én minél több nővel lefekszem a házasságom előtt, akkor ez utána is befolyással lesz rám, nem fogom tudni elengedni. 

Sokat gondolkodtam azon, hogy meghozzam-e a döntést a tisztaság mellett, hogy mi az, amit ezzel el fogok veszíteni. Az egyetlen dolog, ami meggyőzött a döntésem helyességéről, az Isten volt. Abban a táborban találkoztam vele, megértettem, hogy szeret engem és azt akarja, hogy egy teljes, örömteli életet éljek. Nem elvenni akar tőlem, hanem meg akar ajándékozni! A döntésem után látszólag nem történt semmi, rá két hónapra mintha eltörölték volna a függőségemet- szinte eltűnt. Később az én hibámból visszaestem, de egy kegyelmi időszakot éltem meg Istennel! Megtanultam beszélni lányokkal és ismerkedni velük, megláttam azt a csodát, amit Isten teremtett!

Megláttam bennük az értéket, nem úgy néztem rájuk, mint csupán testekre.

Hiszem azt, hogy ez egy jó döntés az életemben, még nagyon sok ajándékot fog nekem ezáltal adni Isten. Nem ismerem még a jövendőbelimet, de ha nézi ezt a videót, akkor üzenem neki, hogy nagyon várom, hogy megismerhessem, és, hogy úgy szerethessem, ahogy Isten ezt eltervezte: őszintén és tisztán! 

 

 

Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Németh Rezső 2020. 08. 27. 21:19

    “Megértettem, hogy a szex egy kapcsolatot alakít ki két ember között, amely nem csak egy testi kapcsolat, hanem egy lelki folyamat is. A testünk úgy reagál rá, hogy hormonokat szabadít fel – ilyen a dopamin, amely egy örömérzetet kelt bennünk, az oxitocin pedig hormonális memóriát alakít ki két ember között”
    Ha így gondolkodsz nem tértél meg . A világ, az anyag a bálványod.A szex nem alakít ki kapcsolatot , hanem a szeretetkapcsolat alakíthat ki ilyet . A dopamin nem okoz örömöt , hanem az örömhöz alkalmazkodó test reakcióját vezérli. Az oxitocin pedig a ragaszkodás és szeretet hatására tejtermelést és egyéb testi automatizmusok kémiai vezérlését teszi. Elöl jár a szellem a hormonok lekövetik azt. Ha nem gondolod ezt a világ fia vagy.

  • Válasz Géza 2020. 08. 28. 10:32

    Bár dicséretes maga az elhatározás, tekintettel a srác fiatal korára, egyelőre olyan nagy teljesítményt nem látok ebben. Hisz mióta is tart ez a nagy önmegtartóztatás? Néhány hónapja? Egy-két éve? Ha mondjuk a következő 20 évben nem talál életre szóló kapcsolatot, és nem házasodik meg, és még így is kibírja ezt az önmegtartóztatást, na annak már valódi értéke van.