2020. 08. 20.

“Ezt nem támogathatom” – keresztény hite miatt nem térdelt le a rögbisztár

Keresztény hitére hivatkozva nem térdelt le az angol rögbi bajnokság hétvégi mérkőzése előtt Billy Vunipola. Az angol válogatott játékos – akinek a családja Tongából származik – cselekedete nagy visszhangot váltott ki – amelyről többek között a BBC is beszámolt.

Az utóbbi hónapokban számos sportesemény – például az azóta befejeződött angol Premier League labdarúgó mérkőzések – kezdete előtt a játékosok egységesen – és tulajdonképpen szinte kötelező jelleggel – térdeltek le, hogy így csatlakozzanak a Black Lives Matter mozgalom kezdeményezéséhez. A Bristol – Saracens rögbi találkozó előtt is így tettek a sportolók – kivéve három vendégjátékost, akik állva maradtak térdelő csapattársaik mellett. Egyikük a 27 éves Billy Vunipola, aki “A Jó, a Rossz és a Rögbi” podcast adásában nyilatkozott az esetről:

hirdetés

“Amit én láttam a mozgalom működéséből az nem igazodik ahhoz, amiben én hiszek. Templomokat és bibliákat gyújtanak fel. Ezt nem támogathatom. Színesbőrű ember vagyok, de még inkább Jézusnak az embere. Sőt, mindenekelőtt Jézus embere vagyok!  Elfogadom, hogy ha az emberek mást gondolnak, mást tesznek a saját életükkel, nem az én dolgom őket megítélni, ezt majd Isten fogja megtenni.”

Vunipola ötven alkalommal szerepelt pályafutása során az angol rögbi válogatottban

Forrás: BBC/ The Good, The Bad& The Rugby podcast

Borítókép - Fotó: Christophe Simon/ AFP
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás