2020. 08. 18.

Neked mi segít, ha elveszel teendőid tengerében?

Veled előfordult már, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, és nem láttál ki a munkád és teendőid hosszú listájából? Ha még nem, akkor valamit nagyon jól csinálsz. Azonban ha mégis, akkor te mikor jutottál el oda, hogy Isten segítségét is kérd?

Biztos sokaknak ismerős lehet a helyzet, amikor egymás után jönnek a teendők a munkahelyen és otthon is, közben pedig azt érzed, soha nem tudod befejezni ezt a listát. Könnyen válunk ilyen helyzetben stresszessé, ingerlékennyé, ha arra gondolunk, mennyi mindent kell még elvégeznünk. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem egyedül akarnánk megoldani a feladatainkat, hanem annak a személynek a segítségével, aki mindig ott van mellettünk, csupán arra vár, hogy odaforduljunk hozzá és azt mondjuk: „Uram, kérlek segíts nekem, add, hogy türelemmel végezzem feladataimat”.

Bár ekkor nem arra kell számítanunk, hogy majd Isten elvégzi helyettünk a munkát, abban mindenképp bízhatunk, hogy kegyelmével erőt ad nekünk. Mégis hajlamosak vagyunk erre a megoldásra nem, vagy csak túl későn gondolni.

Ha úgy érzem, hogy elveszek teendőim tengerében, akkor segíteni szokott egy-egy szentírási gondolat, amely sokat tud jelenteni az adott pillanatban.

„Bízd az Úrra, ami tennivalód akad, akkor a terveid valósággá válnak.” (Péld 16:3)

A Példabeszédek könyvéből származó idézet mindannyiunk számára fontos üzenet lehet, ha azt érezzük, egyedül szeretnénk megoldani minden feladatunkat. Néha nem árt azért segítséget is kérni…

Borítókép - Fotó: Ocusfocus | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás