2020. 08. 14.

Modellből misszionárius

Mindig megdöbbentő, hogy Isten honnan hova képes embereket eljuttatni. Itt van például Melissa Faisst, az egykori modell, aki épp azelőtt hallotta meg Isten hívását, hogy elfogadta volna a Playboy felkérését, hogy meztelen képeket csináljanak róla. A megtérése óta felhagyott a modellkarrierjével, helyette misszionáriusként szolgál Amerikában.

Megrendítő bizonyságában Melissa Faisst arról beszél, hogy bár látszólag mindene megvolt modellként, – csillogás, pénz, hírnév – belül valójában rettenetesen érezte magát. Depresszióval, öngyűlölettel, étkezési zavarokkal küzdött. Nem voltak tartós párkapcsolatai, mert folyamatosan a szeretet után sóvárgott, de azt egyetlen férfitól sem kapta meg úgy, ahogyan arra szüksége lett volna.

A középiskolában beleszeretett egy fiúba, aki az összes lehetséges módon bántotta őt, ám a lány mégis évekig hagyta ezt, mert legalább némi figyelmet kapott tőle. Végül a fiú megcsalta, Melissa pedig

akkor, ott megfogadta magában, hogy többé nem lesz szerelmes, inkább ő akar lenni a legszebb, leghíresebb modell – ahogy ő fogalmazott, ez vált a drogjává.

Sok minden történt Melissa életében, ami miatt elhitte, hogy egyszerűen nem elég jó. Emiatt pedig nem tudta önmagát adni, folyamatosan álarcokat hordott. Közben súlyosan bulimiás lett, naponta nagyjából hússzor hánytatta magát. Emellett alkoholproblémái is lettek, egyszerűen ki kellett ütnie magát ahhoz, hogy aludni tudjon éjjel. „Kívülről úgy tűnt, minden rendben velem, de el sem tudjátok képzelni azt a börtönt, amelyben nap mint nap éltem” – mesélte.

hirdetés

Mikor már majdnem aláírta a szerződést a Playboynak, valami megszólalt benne. Elment a templomba, ahol évek óta nem járt. Hóseás könyvéről volt szó az alkalmon: ezen a történeten keresztül Melissa megértette, hogy

rengetegszer fordult hamis „szeretők” után a valódi szeretet helyett. Elfordult Istentől, aki viszont újra és újra utánament.

„Uram, mindazok után, amit tettem, te továbbra is tudsz szeretni?” – tette fel a kérdést ott a templomban. Isten válasza egy határozott IGEN volt. Azt is mondta a nőnek: „Minden területen, ahol azt érezted, nem vagy elég jó, nekem elég jó voltál! Pontosan úgy szeretlek, ahogy vagy.” Ebben a pillanatban, az Istennel való találkozás által elkezdett megszabadulni minden addigi fojtogató kötelékétől, így a depressziótól, a bulimiától, az öngyűlölettől is. „Másnap teljesen új emberként ébredtem fel. Életemben először valódi örömet és szabadságot éltem át. Isten sokkal jobb, mint bármi, amit a világ tud kínálni!” – mondta.

Melissa ezután Kansasba ment, ahol azóta is misszionáriusként tevékenykedik a férjével. Mint mondta,

az, hogy modellből misszionáriussá vált, egyedül Isten kegyelmét mutatja.  

„Isten képes átírni a történetedet. Egyedül annyit kell tenned, hogy neki adod a tollat” – zárta a bizonyságát Melissa Faisst.

 

 

Kép: You Tube – Melissa Faisst

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás