2020. 08. 13.

Nincs más Isten – gyönyörű feldolgozást készítettek a regnumiak

Lélekemelő feldolgozásban hallható a Nincs más Isten című keresztény dal a Nomád zenekartól. A regnumi zenészek állítják, hogy ez a dal több a divatos karanténos feldolgozásoknál, éppen az üzenete teszi élővé.

„Karantén ide vagy oda, a mi Nomád zenekarunk a távolságot és a bezártságot leküzdve létrehozott valamit a karantén alatt. Ez nemcsak egy ezerszer kigyakorolt dal, nem egy számtalanszor felvett videógyűjtemény, hanem maga a színtiszta valóság. Tényleg nincs más Isten, csak Ő, akit keresni kell, megtalálni és ha megvan, akkor követni minduntalan…” – írják a videó alatt. 

A zenészek a Regnum Mariánum közösség tagjai, ezen belül is a Nomád házhoz tartoznak, amely területileg nagyjából Budapest budai részét fedi le. A Nomád házon belül mindenki más-más csapatba jár, vagy éppen vezet egy csapatot.

hirdetés

„Már kevéssel több mint egy éve létezik a zenekar” – meséli Seidl Domokos, a projekt fő megálmodója. „Múlt nyáron a Nomád háznak volt egy nagytábora (több mint 250-en voltunk) és ebből az alkalomból alakult a zenekar. Olyan jól egymásra találtunk azon a héten, hogy azóta is tart a közös munka. Mivel nem tartozunk egy plébániához sem, ezért túlzás lenne azt mondani, hogy állandó a felállás, de a kapcsolatot a Regnum révén aktívan tartjuk egymással, és időközönként egy-egy közös eseményünkön zenélni is tudunk.”

A feldolgozásra sok pozitív visszajelzés érkezett, ami Domokos szerint azért is megható, mert technikailag nagy kihívást jelentett a felvétel elkészítése, melyet telefonokkal rögzítettek úgy, hogy közben személyesen nem találkoztak. 

„Ha bekövetkezik a sokak által emlegetett második hullám, akkor mindenképp jó lenne valamit csinálni, amiben remélem, a többiek is benne lesznek. Ha pedig tudunk majd a tanév folyamán találkozni, élőben, közösen mégiscsak jobb zenélni.” – mondta Domokos. 

 

Videók Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás