2020. 08. 03.

Kórházba szállították XVI. Benedek emeritus pápát

A fertőző betegségek kórházába utalták be a 93 éves XVI. Benedek emeritus pápát, akinek a német sajtó szerint „rendkívül törékennyé” vált az állapota. – számol be róla a Transindex.

XVI. Benedek emeritus pápa orbánctól szenved, ami egy olyan bőrfertőzés, melyet láz és vörös gyulladásgócok megjelenése jellemez.

A Passauer Neue Pressenek nyilatkozó Peter Seewald XVI. Benedek pápa életrajzírója azt nyilatkozta, hogy a volt Szentatya állapota „rendkívül törékeny”, és bár a betegség a szellemi képességeire nincs hatással, a hangja érezhetően gyengébb. Seewald egyébként szombaton találkozott Rómában az emeritus pápával, aki a betegsége ellenére akkor eléggé optimistának tűnt, és azt mondta, hogy amint visszanyeri az erejét, folytatni kívánja az írást.

XVI. Benedek 2013-as lemondása óta először idén júniusban hagyta el Rómát, hogy Németországban meglátogassa beteg testvérét, Georg Ratzingert. A látogatás után két héttel testvére elhunyt.

Forrás: Transindex

Borítókép - Fotó: Sven Hoppe / POOL / AFP / Europress
Hírek
hirdetés

3 hozzászólás

 • Válasz Tőzsér Endre 2020. 08. 03. 15:07

  Miért írnak olyasmit, ami nem igaz?! Nem szállították kórházba XVI. Benedek pápát. Miért vesznek át le nem ellenőrzött információkat? Felelőtlenül vagy tudatosan vezetik félre az embereket?

 • Válasz Váli Dezsőné 2020. 08. 04. 23:45

  Végre igazi és lélekemelő eseményekről kaphatunk hírt.
  Isten áldja a 777 munkatársait!

 • Válasz muinteoir 2020. 08. 05. 13:29

  91
  Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen, az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom! Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége. Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal, sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól. Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el. A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését. Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon, kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben. Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod az oroszlánkölyköt és a tengeri szörnyet. Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt. Megelégítem hosszú élettel, gyönyörködhet szabadításomban.