2020. 08. 02.

Egy koronavírusos idős mexikói hölgy a kórházban lett elsőáldozó

José Luis atya a mexikói Jalisco kórházban június végén tett beteglátogatása során találkozott egy Covid-19 fertőzött hölggyel, aki elsőáldozását kérte. Az atya meghallgatta, meggyóntatta, majd engedélyezte az idős hölgy szentséghez járulását.

„Csodálatos pillanat volt, valódi gyógyír a betegek számára.” – A mexikói José Luis González Santoscoy atya ezekkel a szavakkal számolt be Facebook oldalán erről a kegyelmi pillanatról.

Az atya néhány héttel ezelőtt több paptársával együtt tett látogatást a kórházban, ahol koronavírusos betegeket is ápolnak. Itt találkozott az idős nővel, akinek először a gyónás lehetőségét ajánlotta fel. „A hölgy azt válaszolta, hogy nem lehet, mert az élete úgy alakult, hogy különböző okok miatt soha nem volt elsőáldozó, de szeretné ezt pótolni.” Beszélgetésük során José Luis atya meggyőződött a hölgy mély és őszinte vágyáról, hogy szentségekhez járulhasson és arról, hogy megvan a szükséges ismerete is hozzá. Így néhány nappal  később a hölgy életében először magához vehette az Oltáriszentséget. A szentség vétele utáni beszélgetésük során a hölgy azt mondta: „Atya, békességre találtam most, hogy szívembe fogadtam Krisztust.”

Forrás: fr.aleteia.org

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

Borítókép: PadreJoseLuisGS - Facebook
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás