2020. 08. 01.

A másik felem?

Emily Wilson amerikai katolikus előadó és dicsőítő énekes. Emily az országot járva énekel és tart evangelizációs alkalmakon beszédeket. Missziójának fő célközönsége a fiatal lányok és nők. Pár nappal ezelőtt osztotta meg a randizásról és a házasságról következő gondolatait. 

Íme az oka annak, amiért soha nem fogjátok tőlem azt hallani, hogy a férjem a jobbik felem és ezért akadtak fenn a szemeim, amikor egy online randi oldal azt mondta nekem nemrég: „A jobbik feled csak rád vár.”

Aki nem házas, az nem egy befejezetlen félember. Az a gondolat, miszerint a randizás azt jelenti, hogy a jobbik feledet keresed, összeköthető azzal a buta elképzeléssel, ami meggyökerezett a keresztény és  katolikus kultúrában, miszerint azok a nők, akik házasok, teljesebbek mint a szinglik.

Micsoda hazugság és szemét ez, amit az ördög arra használ, hogy a nők bátortalannak és kétségbeesettnek érezzék magukat!

hirdetés

A házasság felfoghatatlan szépsége és misztériuma nem azt jelenti, hogy 1/2+1/2 = 1, hanem 1+1 = 1.

Nem voltam egy félnő, amikor felvettem az esküvői ruhámat és elmondtam a fogadalmamat, majd nem váltam tőle egésszé, mintha a férjem teljessé tett volna engem.Az esküvőm napja nem tette teljessé az életemet egy varázsütésre. Felemeli a házasságom az életemet és gyönyörű megélni ezt a szentséget a férjemmel? Hát persze!! De nem vagyunk befejezetlen félemberek egy férj nélkül és nőként nem azon vagyunk állandóan, hogy megtaláljuk a jobbik felünket. Miért? Mert teljes, egyedi, erős nők vagyunk Jézus Krisztusban! Ez az egyetlen dolog, ami teljessé tesz minket… a szilárd, változatlan realitása annak, hogy mindig és teljesen Hozzá tartozunk.

Forrás: Emily Wilson/Facebook

 

Borítókép: Antonio Guillem | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás