2020. 07. 23.

Ne akard felülírni Isten kegyelmét!

Lehet, hogy te is sokszor hallottad már, hogy Isten mennyire szeret és megbocsát annak, aki megbánja a bűneit. Azonban sokszor pont mi nem tudjuk elengedni a már megbánt bűnöket. Semes-Bogya Tibor Ferenc az elesettek, hajléktalanok felé szolgáló Üdvhadsereg egyház munkatársaként és címzetes kapitányaként szolgál, de egy rádióbeszélgetésben elmondta, hogy ez nem volt mindig így.

Semes-Bogya Tibor Ferenc megindító interjút adott a Sola Rádiónak. Őszintén mesélt alkoholizmusáról, hajléktalanként töltött éveiről és arról, hogyan találkozott Jézussal. Elmondta azt is, hogy sokáig tartott neki, amíg megértette, Jézus tényleg megbocsátotta a bűneit. 

hirdetés

„Elmentem a gyülekezetbe és nagyon mélyen megragadtak az énekek, megzenésített igeversek, egyre jobban jöttek fel bennem a régi múltbeli sérelmek, amiket kaptam, amiket okoztam, a családomnak, szüleimnek, önmagam ellen. Akkor már teljesen világos volt, hogy számomra csak egyetlen egy lehetőség van, az, ha rábízom Krisztusra az életemet, ha az Urat behívom a szívembe és átadom neki. 

Kellett egy fél év. Akkor már tudtam, hogy mit jelent a kereszt, hogy Isten mennyire szeret, hogy ismer engem kezdettől fogva, de egyszerűen képtelen voltam megbocsátani magamnak, mert rádöbbentem: „Hát Uram, milyen életet éltem! Mi fájdalmat okoztam neked, meg mindenkinek, meg magamnak is.”

Igazából nem mások tehettek róla, hanem az az én sorozatos rossz döntéseimnek, a kiszolgáltatottságnak, a tudatlanságnak és naivitásnak köszönhetem és még sorolhatnám, mint ahogy a legtöbb embertársam sajnos lenullázódik, kiég vagy megsérül. Hát nekem elég szélsőségesen sikerült, de nem tudtam magamnak megbocsátani, nem tudtam elfogadni Isten kegyelmét. Aztán dicsőség az Úrnak, ő erősebb, és egy fél év után meggyőzött, hogy ne akarjam felülírni a kegyelmét, ez ajándék, szeret engem kimondhatatlanul. Én még nagyon nem szerettem magamat, de ő igen, és amikor elfogadtam és rábíztam az életemet, akkor jött egy hatalmas békesség a szívemben és tudom azóta is, hogy az ő kegyelme hordoz.”

Borítókép: Xan Griffin/Unsplash
Tanúságtétel
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Foki Antal 2020. 07. 23. 20:18

    szeretnék csatlakozni