2020. 07. 12.

„Ég a szívem” – különleges feldolgozást kapott a népszerű dicsőítő dal

Egészen különleges feldolgozása készült el az „Ég a szívem” című dalnak, amely Magyarországon minden bizonnyal Csiszér Lászlónak köszönhetően terjedt el és vált igen népszerűvé.

A „HEGY Music” csapata ezzel az átdolgozással lépett be a magyar keresztény zene világába, a produkciót hallva és látva pedig úgy tűnik, hogy az igényességre teszi a hangsúlyt. A hangszerelésnek köszönhetően merőben más hangzást kapott az „Ég a szívem” mint amit megszoktunk, a szaxofon miatt sokkal inkább a jazz irányába indult el Füzér Donát vezetésével a fiatal zenészekből álló együttes.

hirdetés

A 777 és a zenei együttes közös pontja Herényi Márk Barnabás, aki indulása óta csapatunk tagja, ő a HEGY Music szaxofonosa, illetve fuvolán is játszik. Az együttes tagjai arról tájékoztattak bennünket, hogy terveik szerint az elkövetkező hetekben is új feldolgozásokkal, illetve saját szerzeményekkel is jelentkeznek, a magyar elektronikus keresztény zene úttörői szeretnének lenni.. A nemrég induló Youtube-csatornán két másik dalt is meghallgathattok!

Az egyik egy saját szerzemény, az „Addig mennék”, amely stílusát tekintve teljesen egyedülálló – és minden bizonnyal csak egy szűk réteghez szól, akik szeretik az ilyen fajta zenét. Kuriózum, hogy egy ilyen műfajban keresztény tartalom születik:

Az „Ég a szívem” ismertebb változata, Csiszér László vezetésével:

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás