2020. 07. 07.

Óvónőből egyiptomi misszionárius

Mindenkinek más az elhívása, Simon Anna, kecskeméti óvodapedagógus biztos állását hagyta hátra azért, hogy nehéz körülmények között élő gyerekeket és felnőtteket taníthasson Egyiptomban. A helyi kultúráról, elhívásáról a hiros.hu kérdezte.

„Mindig is nagyon mélyen megérintett, ha elesett, nehéz sorsú, beteg, nélkülöző, otthontalan, reményvesztett embereket láttam. Amióta megismertem Jézus Krisztust, mint Megváltómat, erős vágy volt bennem, hogy azt a szeretetet, amit ő adott nekünk, továbbadjam, hiszen én is csak úgy kaptam” – mesélte Simon Anna a hiros.hu-nak. A fiatal óvodapedagógus fél éven keresztül főállása mellett rendszeresen résztvett külföldi missziókban tolmácsként, tanácsadóként; éppen amire szükség volt. A döntés ezek után született meg benne: teljes állásban szeretne Istenre hagyatkozni, és belépni a misszióba. 

Egyiptomba egy barátja meghívására utazott, akkor még nem is sejtette, hogy hamarosan ismét vissza fog térni. 

„Tavaly nyáron lehetőségem adódott egy hónapra elutazni Egyiptomba. Beiratkoztam egy nyelviskolába, ahol a tanárom, egyben lelki testvérem révén meghívást kaptam egy kis iskola – nyelvoktatási központ és missziós hely – elindítására. Mindeközben a Nílus-parton sétálgatva több esetben beszélgettem olyan egyiptomiakkal, akiknek nincs lehetőségük komolyabb oktatásra.

hirdetés

Megérintette a szívemet az élet nehézsége Egyiptomban.

Így alig három héttel a hazaérkezésemet követően már újra a repülőn ültem.”

Simon Anna a Kecskeméti Baptista Gyülekezet támogatásával tudott újra kiutazni Egyiptomba, ahol azóta egy kis iskola vezetésével, oktatással és felnőttképzéssel foglalkozik. Családjában vegyes fogadtatásra talált terve, féltették a sok, nehezen emészthető hír miatt. Simon Anna szerint nehéz is a politikai és vallási témákról beszélni, az elmúlt hónapban például egy dokumentumfilm-sorozat miatt merényletek, bombatámadások voltak, a közelükben is. 

„Nem igazán félelem volt bennem, inkább őszinte ima ezért a nemzetért, hogy egy szabad, Isten szerint való élet jöjjön, megtérések legyenek.”

Simon Anna egy éve tartózkodik Egyiptomban, az interjúban pedig úgy fogalmazott, hogy a folytatás még előtte is titok. 

A teljes interút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: (Photo by Khaled DESOUKI / AFP/Europress)
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás