2020. 06. 22.

7 idézet Teréz anyától, amely neked is erőt adhat

Nemcsak az idősebb generációk, hanem mi fiatalok is szerejtük és tiszteljük Teréz anyát, aki a legszegényebb embereket szolgálta. Íme hét idézet, amelyek neked is erőt adhatnak!

Az évszázadok során sok szent férfi és nő a szeretet erejével oldotta meg az élet legnehezebb problémáit. Kalkuttai Szent Teréz, ismertebb nevén Teréz anya kiváló példája annak, hogy mit lehet elérni a szeretet útján, hiszen ő azokat szolgálta, akiket a társadalom tagjai leginkább elkerültek.

Íme 7 inspiráló idézet Teréz anyától:

1. „Valaha azt hittem, hogy az imádság változtatja meg a dolgokat, de most már tudom, hogy az imádság minket alakít át és mi változtatjuk meg a dolgokat.”

2. „Ha bírálod az embereket, akkor nincs időd arra, hogy szeresd őket.”

hirdetés

3. „A nagy szeretettel végzett kis tettek fogják megváltoztatni a világot.”

4. „Az igazi jellemed a legpontosabban azzal mérhető, hogy hogyan bánsz azokkal, akik nem tudják viszonozni.”

5. „Minden egyes alkalommal, amikor rámosolyogsz valakire, egy szeretetteljes cselekedettel ajándékozod meg és ez gyönyörű dolog.”

6. „Mi magunk úgy érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp az óceánban. De az óceán kevesebb lenne e csepp nélkül.”

7. „Az emberi jogok nem a kormány által biztosított kiváltságok, hanem minden ember az emberi természeténél fogva jogosult rájuk.”

Forrás: Aleteia

Fordította: Nagy Barbara

Borítókép - Fotó: Dreamstime - Zatletic
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás