2020. 06. 17.

Száznál is több spanyol pap halt meg a koronavírusban

VI. Fülöp spanyol király telefonon fejezte ki részvétét és mondott köszönetet a spanyol katolikus püspöki konferencia elnökének a koronavírus elleni helytállásért. A járványban legalább száz pap halt meg az országban.

VI. Fülöp részvétét fejezte ki Juan José Omella bíborosnak, a spanyol katolikus püspöki konferencia elnökének, miután a koronavírus-járványban több mint száz pap halt meg – írja az ABC spanyol lapra hivatkozva a Catholic News Agency. A király köszönetet mondott a bíborosnak a katolikus egyház társadalmi segítségnyújtásáért. 

hirdetés

A statisztikák szerint 1,2 millió ember egészségügyi ellátását biztosítják az országban a katolikusok, valamint 2,8 millió lakosnak nyújtanak szociális segítséget. Többek között szegényeknek, krónikus betegeknek és menekülteknek, szexuális erőszak áldozatainak segít az egyház. 

Noha az egyház  korlátozási intézkedéseket vezetett be a járvány kitörése után, így is lelkipásztori segítséget nyújtott a betegeknek – több pap ekkor kaphatta el a fertőzést. Ezenkívül több helyen is veszélyben voltak, például a temetésekkor, illetve az élelmiszerosztásokkor is. 

Forrás: Catholic News Agency

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás