2020. 05. 27.

Miért pont én?

Elkerülhetetlen, hogy az életben kereszteket hordozzunk, amelyek gyakran olyan nehezek, hogy úgy érezzük összeroskadunk. Ez az írás arra buzdít minket, hogy a legnehezebb időkben is tartsunk ki!

Mindannyiunk életében jelen vannak a megpróbáltatások, hordozunk kereszteket. Ezek néha túl nehéznek tűnnek, úgy érezzük, hogy nem vagyunk hozzájuk elég erősek. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, hogy miért történik velünk mindez?

Állj meg és tekints vissza a múltba. Valójában hányszor is fordult elő, hogy valami problémád volt és megoldódott? Isten nem fog olyan keresztet adni, amelyet nem bírsz el. Rajtad múlik, hogy feladod, vagy Krisztus támogatásával elébe állsz. Rajtad múlik, hogy a kereszted áldás vagy átok lesz rajtad. A szenvedések által fejlődhetsz, tanulhatsz és erősödhetsz: a szív legőszintébb imádságai a megpróbáltatások idején jönnek. 

Istennek terve van, és meghatározott próbatételekre téged választ ki. A veled való szándéka nagyobb, mint bármilyen szenvedés. Ha megérted, hogy Jézus is hordozta érted a saját keresztjét, akkor neked is könnyebb lesz a tiedet hordozni. Az iránta való nagy szeretet késztet minket arra, hogy érte szenvedjünk.

hirdetés

A kereszt elutasítása mindent megnehezít. Ha elfogadjuk és szeretettel hordozzuk, minden rossz dologból áldás lesz, az elfogadás kegyelmével máshogy tekinthetünk a világra. Ezért emeld fel a fejed és ne kérdezd, hogy miért pont veled történik mindez. Kezdj el hálát adni az Úrnak, hogy ezeken a helyzeteken keresztül viszi véghez a nagy terveit. 

Ő az, akinek hatalmában áll a legnagyobb rosszat is jóra váltani. Add át magad és higgy! Az örök életre lettél teremtve: arra, hogy a szeretet hírnöke légy. Nyisd ki a szíved és figyelj! Hagyd Őt, hogy a szenvedéseken keresztül azzá az emberré formáljon, amit kigondolt neked. Legyen a kereszted a kegyelem tengere! 

És végül hagyd, hogy segítsen terheid elviselésében. Ő már vár rád.

 

Forrás: Mladi Katolici

Fordította: Lengyel Alexa

Fotó: Dreamstime

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás