2020. 05. 23.

“A tenger nagypapája” – 93 éves bácsit ünnepelnek az olaszok

Megható történetről számoltak be az elmúlt napokban az olasz újságok: egy 93 éves bácsi a kijárási korlátozások eltörlése után – azaz hétfőn – rögtön hatvan kilométert utazott, hogy láthassa a kedvenc tengerpartját – ahol annyi szemetet talált, hogy el is kezdte megtisztítani a homokos területet.

Pasquale di Marco urat a “tenger nagypapájának” is nevezik, hiszen az idős férfi a járvány kitörése előtt rendszeresen kiült Giulianova homokos partjára, hogy gyönyörködjön a kilátásban. Úgy tartja, hogy a léleknek és a szívnek is jót tesz a lenyűgöző látvány, és látva az alábbi fotót ebben mélyen egyetértünk di Marco úrral:

Olaszország egyike azon országoknak, amelyeket “letarolt” a járvány  – 229 ezren fertőzödtek meg eddig – így érthető, hogy Pasquale di Marco kisebb csodaként élte meg, hogy újra elutazhatott a csodás panorámában gyönyörkedni. De a természet gyönyörű ajándékát az emberek szemete elcsúfította – minden bizonnyal a tenger sodorta a partra az elmúlt hetekben a felelőtlen viselkedés bomolhatatlan eredményeit – amely mélyen elszomorította az idős embert. Nem tétlenkedet: 93 évesen felhúzta a maszkját, és az emberek legnagyobb csodálatára elkezdte összegyűjteni a szemetet. 

hirdetés

“Két hatalmas szemeteszsákot töltöttem meg műanyagokkal. Az emberek már nem tisztelnek semmit”  – nyilatkozta a “tenger nagypapája” a La Republica újságnak. 

Hiába, nem minden hős visel köpenyt, de közülük néhányan maszkot igen!

 

Fotó: Dreamstime és Facebook

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás