2020. 05. 15.

Újra nyilvánosak lehetnek a misék a Váci Egyházmegyében

A Váci Egyházmegyében 2020. május 18. hétfőtől kezdve hétköznapi és vasárnapi szentmisék tarthatók hívek jelenlétével – jelentette be közleményében Marton Zsolt, Váci megyéspüspök.

Újra lehet nyilvános szentmiséket tartani május 18-tól kezdve a Váci Egyházmegyében, azonban az átmeneti időszak alatt a misék visszaállításának az ütemezése a felelős lelkipásztorokra van bízva.

Az egyházmegye közleményében nyomatékosan megkéri az időseket és a betegeket, akik veszélyeztetve érzik magukat, vagy hozzátartozójuk között van veszélyeztetett, hogy saját és mások érdekében fontolják meg a misén való személyes részvételt. “A többiek számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, az erre vonatkozó korábbi felmentés megszűnik” – olvasható a közleményben. A 200 fő feletti szabadtéri misék viszont nincsenek engedélyezve.

hirdetés

A közleményben arra kérik a híveket, hogy tartsák be az állami előírásokat, és ahol van rá lehetőség, ott folytassák a misék online közvetítését. Más liturgikus és közösségi alkalmak a járványügyi előírások betartásával lehetségesek.

Forrás: vaciegyhazmegye.hu

Fotó: Anna Todero | Dreamstime.com

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás