2020. 05. 15.

A testvérpár együtt válaszolt az Úr hívására

Akiket Isten szerzetesi életre hívott, gyakran mondják, hogy ez a hívás nagyon személyes és egyedülálló, és hálásak minden támogatásért, amit a családjuk nyújt nekik. De egy olyan vérszerinti testvér, aki  pontosan érti, hogy mit jelent Isten és embertársaink szolgálatának szentelni az életünket, különösen nagy segítség.

Adott egy testvérpár, akiknek mindkét tagját szerzetesi életre hívott Isten. Habár szüleik katolikus hit szerint nevelték őket, támogatták őket abban, hogy önállóan döntsenek a hivatásukról. Az amerikai FortWayne-South Bend-i egyházmegye több szerzetesi életet választó testvérpárja állítja, hogy sohasem éreztek nyomást arra vonatkozólag, hogy milyen hivatást válasszanak, de a családi támogatás is nagyon fontos volt.  David Langford szeminarista és Lucia Marie nővér is ezt támasztja alá, amikor a Today’s Catholic arról kérdezte őket, hogy mit jelent a szerzetesi élet a családjuk számára. 

A szülői házban a vasárnapokat Istennek és a családnak szentelték. Az édesapjuk gyakran olvasott nekik regényeket és meséket, együtt játszottak és imádkozták a rózsafüzért. Hetente három alkalommal vettek részt szentmisén, minden este fél órát a Szentleckével töltöttek. 

Mindketten korán megérezték az Úr hívását.

Lucia Marie már tíz évesen kifejezte az iránti vágyát, hogy szerzetesnővér legyen. Meglátogatta a Domonkos-rendi nővéreket New Jersey-ben, ahol azt a tanácsot kapta, hogy először végezze el a főiskolát, tanulmányai során pedig maradjon kapcsolatban a szerzetesrenddel. Ez az időszak megerősítette döntésében és segített tisztázni az elhívásával kapcsolatos kérdéseket és kételyeket.

Habár David a szerzetesrendbe való belépést illetően határozott volt és mindig számíthatott a szerzetesrend lelki támogatására és iránymutatására, megjegyezte, hogy milyen fontos volt mindkettejük számára, hogy a családjuk támogatta a rendbe való belépést: ,,Isten azt hívja, akit csak szeretne, de könnyebb úgy válaszolni, ha a család is támogat.”

 

Fordította: Lengyel Alexa 

Forrás: Todayscatholic.org

Kép: CNS

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás