2020. 05. 13.

„Két lábon járó csodának érzem magam” – kómában szült a koronavírusos édesanya

Rengetegen imádkoztak azért a 27 éves ukrán származású amerikai nőért, akimesterséges kómában volt kislánya születésekor: Anna Primachenko a gondos orvosi kezelésnek hála életben van, koraszülött kislánya a körülményekhez képest szintén jól van. A szerencsés édesanya Isten kegyelmének tudja be a történteket.

Felfoghatatlannak írta le azt az érzést Anna Primachenko, amikor megtudta, hogy amíg mesterséges kómában tartották koronavírus-fertőzés miatt, addig világra hozta gyermekét. A Washington állambeli, ukrán származású Angela március 24-én terhessége harmincharmadik hetében járt, amikor COVID-19-re tesztelték láz és más tünetek miatt. Nyolc nap múlva Angela – aki ma is intenzíves szakápoló –  már lélegeztetőgépre kötve küzdött a saját életéért.  Eközben a Legacy Salmon Creek kórház dolgozói úgy döntöttek, Angela és a gyermek egészsége érdekében beindítják a szülést.

Amikor Angela Primachenkót levették a lélegeztetőgépről és felébresztették, egy pillantást vetett saját testére és azonnal tudta, hogy kisbabája minden bizonnyal megszületett. Amikor az édesanya elhagyhatta az intenzív osztályt, az egészségügyi dolgozók tapssal ünnepelték. Angela Primachenko felejthetetlennek írta le a pillanatot, amikor kitolták a részlegről:

,,Mindenki felállva éljenzett és tapsolt, mert ha valaki visszajön a gépi lélegeztetésről és elhagyhatja az intenzív osztályt, az hatalmas dolog:  én ezt Isten kegyelmének tudom be!”

,,Természetesen senki nem számított arra, hogy ennyire megbetegszem, így aztán arra sem, hogy meg kell szülnöm a babámat. Egyszer csak felébredtem és eltűnt a hasam, egyszerűen döbbenetes érzés volt” – érzékeltette az eseményeket az édesanya.

Angelát hazaküldték a kórházból, de a kisbabáját, Avát jó ideig nem tarthatta még a kezében, mivel a gyermeket a koraszülött-intenzívosztályon tartották. Azóta azonban mindketten otthon vannak – ez a fiatal hölgy Instagram-fotóiból is kiderül:

View this post on Instagram

My girls meeting each other yesterday 😍

A post shared by Angela Primachenko (@angela_primo) on

Angela reméli, hogy az ő esete reménnyel tölti el az embereket, főleg Washington államban, ahol az országban a legmagasabb a fertőzések száma. Végezetül az édesanya ezt üzente mindannyiunknak:

,,Van remény! A legkilátástalanabb helyzetekben Isten mindig mellettünk van és embertársaink is. Engem lenyűgöz, milyen sokan imádkoztak értem és végtelenül hálás vagyok nekik.” 

Forrás: Today

Fordította: Baranyi Ágnes

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás