2020. 05. 12.

Megvan a NEK új időpontja – 481 nap múlva kezdés!

Jóváhagyta Vatikán Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára. A katolikus világeseménynek 2021. szeptember 5-12. között ad otthont Budapest – számolt be róla a NEK hivatalos titkársága.

Április 23-án jelentette be a Vatikán, hogy Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve – tekintettel az egészségügyi válsághelyzetre és annak következményeire – egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK).

A Szentszék az utazási nehézségek és a gyülekezési korlátozások miatt hasonló döntést hozott a Családok Világtalálkozójával kapcsolatban is, amelyet 2021 júniusában tartottak volna Rómában. A 2022-es lisszaboni ifjúsági világtalálkozót is a tervezett időponthoz képest egy évvel később, 2023 augusztusában tartják meg.

Az eseményre többször is meghívást kapott Ferenc pápa, vatikáni értesülések szerint az argentin egyházfő el is fogadta a felkérést, de amire bejelenthették volna érkezését kitört a járvány. 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás