2020. 05. 07.

Kreatív applikációt készítettek az evangélikusok

Még egy applikáció? – tehetnénk fel a kérdést, azonban az Evangelikus.hu rendkívül praktikus és felhasználóbarát, lényegében mindent tartalmaz, amire egy egyháztagnak szüksége lehet.

Egyszerű és végtelenül praktikus alkalmazást fejlesztett a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az Evangelikus.hu egy olyan felület, ami egy helyre gyűjti a leghasznosabb linkeket, ezzel rengeteg lépést spórolva meg az egyháztagoknak.

Amikor bejelentkezünk az alkalmazásba, akkor rögtön az aznapi igével találkozunk és a kijelölt bibliai szakaszokkal. Így bárhol, bármikor el tudjuk olvasni a kijelölt verseket, és egy külön alkalmazást sem kell letöltenünk hozzá.

Az Evangélikus Énekeskönyv már egy ideje elérhető volt külön alkalmazásban, így ha letöltöttük, akkor könnyen át tudunk ugrani rá erről a felületről is. Ezzel rengeteg időt tudunk spórolni magunknak, nem kell bezárni az egyik applikációt, majd átlépni a másikba. 

hirdetés

Az alkalmazáson belül természetesen elérhetőek az evangelikus.hu hírei is, valamint könyvajánlók, az egyház Facebook-, Instagram, Spotify és YouTube oldala is. Ötletes újítás a digitális persely opciója is. Protestáns hagyomány szerint a gyülekezetek maguk látják el lelkészüket és közösségüket anyagilag, ami a templomok bezárása miatt nehéz helyzetbe hozott több gyülekezetet is. Itt pár kattintás csupán, és támogathatjuk szeretett közösségünket, vagy akár más, nehezebb sorsú gyülekezetet is. Nem kell külön bíbelődnünk az online banki utalással, tényleg csak pár kattintás, körülbelül annyi mozdulat, amennyi a perselypénz bedobásával is jár. 

Nagy segítség továbbá az adó egy százaléka fül is. Itt evangélikus alapítványokra kereshetünk rá könnyedén, így amikor a bevallásunkat végezzük, akkor nem kell plusz köröket megjárnunk, ha ki akarjuk keresni az általunk támogatni kívánt alapítvány adószámát. A menüpont mindezek mellett emlékeztet minket arra is, hogy mikor jár le az adóbevallás határideje. 

Összességében elmondhatjuk, hogy az ilyen alkalmazások koránt sem feleslegesek, sokkal többet tudnak adni és egyszerűbbé tehetik egyháztagként az életünket. Az app a Google Play áruházból tölthető le

Kiemelt kép: unsplash.com/Yura Fresh

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás