2020. 05. 06.

Ferenc pápa az újságírókért imádkozott

Minden nap más, a koronavírus-járvány által különösen érintett csoporttal foglalkozik reggeli szentmiséiben Ferenc pápa. Ezúttal az újságírókért imádkozott a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa a koronavírus-járvány kezdete óta a vatikáni otthonául szolgáló Szent Márta-ház kápolnájában szokta bemutatni reggeli miséit, amelybe a hívek interneten kapcsolódhatnak be.

 

Ezen a szerdán az újságírókért és a média munkatársaiért imádkozott a katolikus egyházfő.

hirdetés

„Imádkozzunk azokért, akik a médiában dolgoznak. A járvány ideje alatt sokat dolgoznak és sokat kockáztatnak. Isten segítse őket, hogy mindig az igazságot közvetítsék”

– mondta Ferenc pápa.

A szentatya kiemelte, hogy Jézus a megvilágosodás, mivel „Ő a világ világossága”. Majd hozzátette, hogy az apostolok feladata pedig, hogy ezt a fényt, Jézus világosságát elhozzák, „mert a világ sötétségben van”.

Szent Pál megtapasztalta a sötétségből való átmenetet a világosságba és Ferenc pápa szerint mi is erre az útra vagyunk hívva.

„Nem könnyű a fényben élni, mert így látjuk a csúnya dolgokat is, amiket nem akarunk látni: a bűneinket.” A szentatya hozzátette, hogy ha ezekre a bűneinkre gondolunk, akkor nem fogunk falba ütközni, hanem megtaláljuk a kijáratot, mert Jézus azt mondta, hogy Ő a világosság. Jézus a világ megmentése érdekében jött közénk, ezért hagynunk kell, hogy megvilágosodjunk mindennapi sötétségünkben.

„Ezért ne féljünk Jézus fényétől” – zárta gondolatait Ferenc pápa.

Forrás: vaticannews.va

Kép: pixabay.com

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás