2020. 05. 03.

Isten a szenvedésünkben is velünk van

Rengeteg hívő és nem hívő ember mond köszönetet annak a fiatal spanyol illusztrátornak, aki rajzokkal ad reményt az embereknek. Az ábrák legfontosabb üzenete, hogy ebben a nehéz időszakban Isten nemhogy elfordult az emberektől, hanem pont fordítva: ott van velünk a bajban is!

María Olguín spanyol illusztrátornő rajzai az elmúlt napokban villámgyorsan terjedtek az Instagramon és a WhatsAppon. A 38 éves művész rajzain Jézus, Mária és az angyalok koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Arra emlékeztetnek bennónlet!, hogy Isten velünk van a szenvedésben is

„Ezekkel a rajzokkal meg akartam mutatni, hogy az Úr velünk van”- nyilatkozta az Aleteianak az asztúriai (északnyugat-spanyolországi) származású María Olguín, akinek rajzai sok internetezőt meghatottak. A koronavírussal fertőzött betegeket ápoló angyalokat ábrázoló rajzokat alig pár nap alatt rengetegszer megosztották az interneten, a betegápolók feltették saját WhatsApp falukra.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No. No están solos. No han estado solos. Podéis copiarla y difundirla sin problema (he puesto mi firma más clara). Ánimo a los países donde todo esto ha empezado más tarde. Perdón por subir dibujos repetidos! Puede que alguien los necesite y no sepa que se pueden copiar. No, they’re not alone. They haven’t been alone. Copying and spreading of this image is permitted. #covid_19 #coronavirus #covid #medicos #doctors #enfermeras #enfermeros #nurse #covid19 #hospital #angeles #angels #angelesdelaguarda #guardianangel #enfermos #sick #god #godslove #gracias #amordedios #noestansolos #deus #enfermeiros #amordedeus #anjos #anjos #anjosdaguarda #love #ilustracion #ilustration #photoshop amordedeus #anjos #anjos #anjosdaguarda #love #ilustracion #ilustration #photoshop

hirdetés

Maria Olguin (@mariaolguinmesina) által megosztott bejegyzés,

Pár nappal később María készített egy Máriát és Jézust ábrázoló rajzot, majd egy másik képet, ezúttal a Szent Családról, amint a karanténban élő családoknak segítenek mindennapi tevékenységeikben.

A rajzok ötletének megszületése egy kicsit a véletlen műve: „Nem igazán gondolkodtam rajta… Egyszerűen csak muszáj volt kifejeznem valami számomra fontosat.” – magyarázza María. „A járvány kitörésekor nem ijedtem meg különösebben. Természetesen betartottam az előírásokat, de azt gondoltam, az egészet eltúlozzák.” – ismerte el a fiatal művész.

Az egyik nap betért egy templomba és úgy érezte, hogy Isten arra kéri, imádkozzon a betegekért, az ápolókért és mindazokért, akik a kórházakban dolgoznak. „Egyértelműen azt kérte tőlem, hogy minden nap imádkozzak értük.” – mondja. Másnap a munkahelyén egész nap egyetlen kép volt a fejében: a koronavírusos betegeket ápoló angyalok képe. „Isten vigyáz a betegekre. Ő vigyáz ránk.” – ez a gondolat nem hagyta nyugodni.

„Sok munkám volt, ezért a rajzolást későbbre halasztottam. De aznap a templomban találkoztam édesanyám egyik barátnőjével, aki épp a betegekért és ápolóikért imádkozott hangosan. Az angyalokhoz imádkozott. „Mintha áramütés ért volna: azt éreztem, hogy azonnal rajzolnom kell, hogy így a magam módján én is Isten szeretetének eszköze lehessek.” – magyarázta María, aki 12 évvel ezelőtt, 26 éves korában tért meg.

„Akkoriban a hit nem jelentett túl sokat a számomra. Kamaszként nem éreztem jól magam a bőrömben, és nem értettem a szüleim elköteleződését a különböző evangelizációs mozgalmakban, amelyek ráadásul anyagi gondot is okoztak a számukra. Ez a tapasztalat eltávolított Istentől.” – mesélte. Ekkortájt találkozott össze olyan fiatalokkal, akik boldognak tűntek. Ez kíváncsivá tette. Beszélgetéseik során a fiatalok lelkesen meséltek a hitükről. Ezek után nem sokkal egy napon María a tabernákulum előtt találta magát: „Akkor, életemben először, biztosan tudtam, hogy Isten végtelenül szeret engem, és hogy mindig velem van. A templomból kijövet szépnek, ragyogónak éreztem magam, mert tudtam, hogy Isten szeret.”

Miután posztolta rajzait az Instagramon, María sok üzenetet kapott betegápolóktól, akik feltették a képeket saját WhatsApp üzenőfalukra. Egy hölgy azt írta, hogy az angyalokat minden nap elküldi koronavírussal fertőzött beteg édesanyjának. Egy ateista orvos kérte, hogy imádkozzon érte. „Boldog vagyok, hogy a rajzoknak köszönhetően lehet Istenről beszélni és érzékeltetni az Ő jelenlétét a betegek és ápolóik mellett.”

María Olguín a jövőben is folytatja tovább ezt a szolgálatot. 

Forrás: Aleteia

Fordította: Nagyné Molnár Ildikó

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás