2020. 04. 29.

“Nagyon sokan fognak a járvány után Isten felé fordulni” – Mező Misi

Mező Misi volt a 777 ONLINE legutóbbi adásának vendége, a Magna Cum Laude énekese többek között a megtéréséről, a dicsőítő zene fontosságáról, valamint saját személyiségéről is beszélt, de az interjú során azt a reményét is kifejtette, hogy a járvány elmúlásával sokan fognak Isten felé fordulni.

Mező Misi hosszú és sikeres zenei pályafutásának talán legkülönlegesebb időszakát éli. A Magna Cum Laude énekese koncertek nélkül maradt, azonban véleménye szerint a lehető legjobbkor jött ez az időszak az egész emberiség számára:

“Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem visel meg ez az időszak. Nagyon sokat gondolkodom azon, hogy ebben a nehéz helyzetben az ember hogyan tud jó döntéseket hozni. Az én szakmám is leállt, leginkább a bizonytalanság visel meg leginkább. Ugyanakkor próbálom pozitívan is felfogni, hiszen azt gondolom, hogy minden okkal történik az életünkben. A lehető legjobbkor jött az emberiség életébe ez a “krach”, mert  egy teljesen felgyorsult világban éltünk, ahol én is csak pizsamában láttam a gyerekeimet. Most viszont végre a családunkra is van időnk, ezekre a pozitív morzsákra próbálok építkezni.”

A 777 ONLINE adásában a gyulai születésű énekes arról is beszélt, hogy megtérése óta hogyan változott meg a személyisége:

hirdetés

“Nagyon sokat változtam: sokkal empatikusabb és megértő lettem. Korábban előfordult, hogy évekig nem tudtam megbocsájtani embereknek, de ez mára megváltozott. Mert ha ilyen helyzetbe kerülök, akkor a Jóistent kérem segítségül az imáimban. Annál fantasztikusabb érzés nincsen, mint amikor az ember megvallja bűneit és a golgotai kereszt alá teszi.

Egy áldott ember lesz belőle, ennél fontosabb dolog nincsen egy ember életében.”

A megtérésem után a közönségünk tudtára szerettem volna hozni, hogy milyen változás történt az életemben. Ezt így tartom normálisnak, ha ez csak egy embernek is segített abban, hogy közelebb kerüljön Istenhez, akkor ez egy fantasztikus  dolog. Nagyon sok művész nem mer beszélni a hitéről a közönségének, mert tart a reakcióktól, én viszont nem tartottam ettől.

Mező Misi őszintén beszélt arról is az interjúban, hogy mennyire szeret dicsőítő énekeket énekelni:

“Annál gyönyörűbb pillanat nincs, mint amikor az ember az Istentől kapott talentumával tudja dicsőíteni az Urat. Egy olyan töltést kap az ember, amit sehol máshol nem tud megszerezni. Teljesen más minősége van a zenének, ha Istent dícséred vele, mintha csak egy világi dalt énekelnél.

Próbálom jól használni ezt a talentumot, szeretnék egy jó csatorna lenni Isten és az emberek között.”

Mező Misi szerint a mostani időszak végével sokan fognak megtérni Istenhez, mert az embereknek szükségük van a kapaszkodóra:

“Ha valaki megtapasztalja ezeket a dolgokat, akkor azt szeretné, hogy a hozzá közel álló emberek is tapasztalják meg ezt a fantasztikus érzést. Természetes, hogy ezért imádkozik és dolgozik az ember.  Hiszem azt, hogy ez idővel sikerülni fog. A nem hívő emberek is érzékelik, hogy valami nincsen rendben most a körülöttünk lévő világban: valami kapaszkodóra van szükségünk, ezért keresik egyre többen Istent. Ha megnézzük a történelmet, hogy mikor voltak igazán nagy ébredések, akkor láthatjuk, hogy valami súlyos katasztrófa után. Én hiszem azt, hogy a koronavírus járvány egy ébredést hoz az emberek életébe, nagyon sokan fognak Isten felé fordulni. Nem hiszek a véletlenekben, minden okkal történik. Az is okkal történt, hogy Isten felé fordultam, mert ha nem így tettem volna lehet hogy már nem is élnék.”

A teljes beszélgetés: 

 

777 ONLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás