2020. 04. 23.

Ingyen maszkokat oszt a Református Szeretetszolgálat a budapesti tömegközlekedőknek

Kötelező az arcot eltakaró maszk, sál vagy kendő viselése április 27-től a BKK járatain. Az intézkedés bevezetése előtt a Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal mosható és vasalható textilmaszkokat oszt az utazóközönségnek és a fővárosban közlekedőknek.  A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott, többezer maszk térítésmentes kiosztását vállalták. A témában megkérdeztük Lutár Balázst, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettesét, szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezetőjét.

A koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében szájmaszkokat oszt a Magyar Református Szeretetszolgálat a fővárosban április 24-től. A sebészi maszkokat a vasúti pályaudvarokon és forgalmas megállóhelyeken osztják a szervezet önkéntesei.

Az első napokban ötezer maszkot adnak át a tömegközlekedők számára, a későbbi hetekben tovább folytatja az akciót a Szeretetszolgálat.

Amennyiben sikeresnek bizonyul a kezdeményezés és sikerül támogatókat állítani az ügy mellé, úgy a jövőben is folytatni kívánja a szervezet a maszkok osztását a járványveszély végéig.

“Miután bejelentésre kerül, hogy április 27-től a budapesti tömegközlekedési eszközök kizárólag maszkkal vagy sállal eltakart arccal használhatóak fontosnak tartottuk azt, hogy segítséget nyújtsunk a lakosság számára a rendelkezés betartásában és a vírus terjedésének megfékezésében” – nyilatkozta a 777-nek Lutár Balázs, a Magyarországi Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese, majd hozzátette, fontosnak tartják az együttműködést a közfeladatokat ellátó és közszolgáltatásokat biztosító szervezetekkel a vészhelyzet idején is.

hirdetés

“Ennek jegyében Szeretetszolgálatunk az Országos Mentőszolgálat részére is felajánlotta segítségét és segít önkéntesekkel ott ahol szükség van rá” – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A kialakult veszélyhelyzet során felmerülő változó szükségletekre a Szeretetszolgálat folyamatosan reagál, ezért új programokat is indítanak. 

“Alapvető segélyezési tevékenységünk keretében eddig országszerte több, mint több ezer család részére nyújtottunk segítséget élelmiszercsomagokkal és higiéniás termékekkel valamint az idős lakosság körében vitaminok és immunerősítő formájában” – mondta Lutár Balázs.

A textil szájmaszkok gyártásához önkéntesek is csatlakoztak, és eddig több, mint 2500 szájmaszk készült el. A védőfelszerelésekre és a kézfertőtlenítőkre folyamatos szükség van, ezért lehetőségeik szerint az ezekre vonatkozó igényeket is folyamatosan teljesítik. Mindezen kívül a Szeretetszolgálat vidéki kirendeltségein segíti a hátrányos helyzetben lévőket, többek között a digitális oktatásra való átállásban, illetve vetőmagprogramjuk keretében a kertek megműveléséhez szükséges vetőmagcsomagokkal is segítik a családokat. 

Mindenkit arra bátorítunk amennyiben szeretné támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálatot a koronavírus járvány terjedésének lassításáért végzett munkájában, adományát az „Összefogás az újrakezdésért” krízisalapba ajánlhatja fel online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással a 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámra. Közlemény rovatban kérik feltüntetni: Összefogás az újrakezdésért.

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti Isten”. Pál második levele a Korinthusiakhoz 9. fejezet 7. vers

Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás