2020. 04. 21.

Pope Simulator – a pápa lehetsz egy új számítógépes játékban

Meglehetősen különleges hírről számolt be a számítógépes játékokra szakosodott Gamestar: Pope Simulator néven hamarosan egy olyan szimulátoros játékkal játszhatunk, ahol a pápát kell irányítanunk.

A Pope Simulator játék a konklávéval kezdődik, ahol bennünket választanak meg Szent Péter utódjának: ezt követően kiválaszthatjuk címerünket, majd kezdődik a kihívás. Több egyházi és politikai feladat is van a játékban, távoli országokba utazhatunk, a helyi gonosz emberekkel kell egyeztetnünk, a Szent Péter téren megáldhatjuk a hívőket. Arról is dönthetünk, hogy a nehéz feladatokat a nunciusoknak adjuk oda – vagy esetleg ne vegyünk róluk tudomást.

A játéknak van egy érdekes, sőt egészen elgondolkodtató része is: minél több lelkiségi cselekedetre vállalkozunk, annál inkább fogy az energiánk. Igen ám, azonban  a tartalékainkat imával tudjuk feltölteni! 

hirdetés

Ami egészen bizonyos, hogy rendkívül megosztó lesz a Pope Simulator , de kétségtelen tény, hogy vannak benne kimondottan izgalmas elemek is. Jó látni, hogy a játék készítői komoly hangsúlyt fektettek a lelkiségi részre is – ami egy számítógépes játékban egészen ritka és különleges. Izgalmas belegondolni, hogy sokan ennek a játéknak köszönhetően ismerhetik meg jobban – közel sem teljesen – a katolikus egyházfő szolgálatát.

Pozitívum, hogy a trailer alapján nem az volt a készítők célja, hogy bohócot csináljanak a pápaságból. Más kérdés, hogy a meglehetősen gyenge grafikai kidolgozottság láttán lehet, hogy sokan ki sem próbálják a különleges kihívást.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikortól lehet megvásárolni a játékot, de  a Steam oldalán már kivánságlistába tehető. 

(A hírt a KV Blog oldalán találtuk.)

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Tipi 2020. 04. 22. 16:11

    Ugyanennek a csapatnak egy másik terméke a “Priest Simulator”
    A trailerét csak erős idegzetűeknek ajánlom.
    https://store.steampowered.com/app/950620/Priest_Simulator/?snr=1_5_1100__1100

    Ha a “priest simulator” ennyire negatív képet fest, nem tudom a “pope simulator” mennyivel lesz jobb.
    Ezek után én inkább óvatos volnék a “pope simulator”-al.