2020. 04. 21.

A ma 94 éves II. Erzsébet gondolatai a hitről

Elhunyt II. Erzsébet, a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, aki hivatalosan az anglikán egyház feje és a hit védelmezője is volt. A királynőről még a 94. születésnapja alkalmából írtunk: a legszebb hitről szóló idézeteit gyűjtöttük össze.

“Nagyon hálás vagyok neked az imáidért és Istennek az ő kitartó szeretetéért. Valóban láttam az Ő hűségét.” ( A The Servant Queen and the King she serves című könyv előszava.)

“Igaz, hogy a világnak ebben az évben szembe kellett szállnia a sötétség pillanataival, ám János evangéliumában találhatjuk a reménység versét, amelyet gyakran olvasnak fel karácsonykor a szertartásokon: “A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.”[…] Annak ellenére, hogy Krisztust rövid élete alatt kitelepítették és üldözték, Krisztus változatlan üzenete nem a bosszú vagy az erőszak volt, hanem egyszerűen az, hogy szeretnünk kell egymást”. (Karácsonyi beszéd, 2015)

hirdetés

“Számomra Jézus Krisztusnak, a béke hercegének élete, akinek születését ma ünnepeljük, inspiráció és horgony az életemben. A megbékélés és a megbocsátás példaképeként nyújtotta ki a kezét, szeretettel, elfogadással és gyógyulással. Krisztus példája megtanított arra, hogy törekedjek minden ember tiszteletére és megbecsülésére, függetlenül attól, hogy hívő vagy sem”. (Karácsony, 2014)

“Noha képesek vagyunk nagy kedvességre, a történelem azt tanítja nekünk, hogy időnként szükségünk van arra, hogy megmentsenek minket önmagunktól – a meggondolatlanságunktól vagy a kapzsiságunktól. Isten egy egyedülálló személyt küldött a világba – nem egy filozófust, nem egy tábornokot, bár fontosak ők is, hanem Megváltót, akinek hatalma van megbocsátani.” (Karácsonyi üzenet 2011)

II. Erzsébet kilencvenedik születésnapja alkalmából megjelent könyvben (The Servant Queen and the King she serves) arról a királyról vall az uralkodónő, akit ő is szolgál. Isten éltesse sokáig!

Az alábbi családi felvételen II. Erzsébet és húga, Margaret láthatóak. A videót a királynő születésnapja alkalmából osztotta meg a Facebookon a királyi család. 

Képek: The Royal Family Facebook, YouTube

 

Nagyvilág
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Németh Rezső 2020. 04. 21. 22:22

    ,,A hit védelmezője is” . Nem is, hanem csak ez a feladata. Hatalma az Egyház primás érsekétől származik felkenés által. Jézus helytartója az angolszász világban. Ez a hatalom az Egyház visszaszorulása után gyenge de a keresztények körében szilárd. A Szent Római Birodalomban is a hatalom kvázi a helytartóság a császáré volt. Minden királyi bűn ugyanakkor rágalom utólagos belemagyarázás ellenére Rómával való szakítás a Krisztus király helytartói funkció a pápa kezébe kerülése miatt következett be. A mai világban majdnem csak a protestánsoknál létezik királyság felmerül a gyanú hogy a világi hatalmat megkaparintó pápa az oka ennek. Neki spirituális hatalma volna csak. A világot ezért tudták elvenni a kereszténységtől . De a régi világ krisztusi uralommal biztosan visszatér . Mert minden emberhez még nem ért el ez a kötelező választás Isten és az ördög közt. Ahhoz hatalom kell. Lehet hogy nem latin hanem angol lesz a nyelve. Itt most a pápa az egyetlen felettünk fennhatósággal bíró uralkodó . El kell fogadni!