2020. 04. 18.

Megható fotó az utcán imádkozó kisfiúról

Peruban ezrek osztották meg azt a fényképet, amelyen egy kisfiú letérdelve imádkozik a koronavírus-járvány végéért, az üres utcán, éjszaka. A fényképen a 6 éves Alen Castañeda Zelada szerepel, a perui Guadalupe lakosa. A fotót készítő Claudia Alejandra Mora Abanto osztotta meg Facebook oldalán a keletkezés történetét.

Április 13-án, hétfőn a városrészben, amelyben ő is él, a lakók elhatározták, hogy összegyűlnek közösen imádkozni, hogy Isten segítségét kérjék a mostani vészhelyzetben és hogy egymásban megerősítsék a hitet és a reményt.

A megbeszélt este 8 órás kezdés előtt, amikor a lakosok kiálltak gyertyával a házuk ajtaja elé, Claudia már az utcán várta őket, hogy a legmegfelelőbb pillanatot megörökíthesse, ám az utcán találta ezt a gyermeket egyedül imádkozni.

„Később megkérdeztem a gyermeket, mit csinált kinn az utcán egyedül, mire ártatlanul azt válaszolta, hogy a házukban túl

hirdetés

nagy volt a hangzavar és ő csak egy dolgot akart kérni Istentől, de félt, hogy a zaj miatt nem hallja meg a kérését.

Nem kérdés számomra, mi volt a kisfiú vágya Istentől, a gyerekek nagyon sokat értenek abból, ami ma történik velünk” – mesélte el Mora.

Miután lefotózta a kis Alant, mosoly áradt szét az arcán, a lelkében pedig reménység, és legfőképpen magával ragadta a kisgyermek szeretete és bizalma Isten iránt.

Később a perui RPP-nek a kis Alan elmesélte, hogy azokért imádkozott, akik most betegek, és hogy mások ne betegedjenek meg.

Abraham Castañeda Malca, a gyermek édesapja elmondta, hogy a család hívő katolikus, de kisfiuk hitéről tett tanúsága őket is őszintén meglepte.  A városrészben egyébként imaláncot szerveztek és sokan részt vesznek a közös esti imákban a járvány végéért.

Forrás és fotó: Facebook / Claudia Alejandra Mora Abanto

Ezt a cikket Baranyi Ágnes önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás